Α.Τριανταφυλλίδης:«Μέριμνα για Σέιχ Σου και Θερμαϊκό Κόλπο».(ΦΩΤΟ)

Την απόλυτη προτεραιότητα της προστασίας του Δάσους του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη αλλά και του Θερμαϊκού Κόλπου έθεσε  ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Τριανταφυλλίδης επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν στην 113ΠΜ ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σέξτος και ο Διοικητής της Μοίρας, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Τζιούκαλιας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της Μονάδας, επισκέφθηκε τη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών και την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, όπου συνομίλησε με τα στελέχη και τους άνδρες αεροπυρόσβεσης εκφράζοντάς τους παράλληλα τις θερμές του ευχαριστίες για το έργο που επιτελούν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχο Δημήτριο Τσατσούλα και  ενημερώθηκε  για το επιχειρησιακό πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για την τρέχουσα  θερινή περίοδο.

Ακολούθως ο κ.Τριανταφυλλίδης πραγματοποίησε περιοδεία-περιπολία στο δάσος του Σέιχ Σου, συνοδευόμενος από το Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Πουλτίδη και το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχο Δημήτριο Τσατσούλα, οι οποίοι του παρουσίασαν  τα μέτρα που έχουν ληφθεί και είναι σε εξέλιξη κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, για την προστασία του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης, όπου συναντήθηκε με το νέο Συντονιστή κ.Ιωάννη Σάββα.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του νέου Συντονιστή, συζήτησε μαζί του θέματα λειτουργίας και αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μείζον θέμα της μόλυνσης του Θερμαϊκού Κόλπου, που απασχόλησε έντονα τις προηγούμενες μέρες την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον κ.Σάββα για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού έλεγχου, με την κατάθεση δύο επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή(η πρώτη στις 5 Μαΐου 2015), σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου.

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενημέρωσε τον κ.Τριανταφυλλίδη για τα συμπεράσματα της  πρόσφατης ευρείας σύσκεψης των αρμόδιων φορέων για το Θερμαϊκό Κόλπο.

Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και εκτιμήσεων στο θέμα  της αντιμετώπισης της ρύπανσης και αποφασίστηκε η στενή συνεργασία και άμεση και διαρκής επικοινωνία επί του θέματος.

 

 

 

Μοιραστείτε το!