Α.Τριανταφυλλίδης:«Μέτρα για την απορρύπανση του Θερμαϊκού κόλπου»

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου ζητά με επίκαιρη ερώτηση ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης  Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Α. Τριανταφυλλίδης επισημαίνει ότι πριν δύο (2) χρόνια μετά από επίκαιρη ερώτησή του, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την επίλυση του προβλήματος και ρωτά να μάθει ποιές ενέργειες έγιναν στο διάστημα αυτό και ποιος ο απολογισμός των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν τότε και που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο.

Επιπλέον ρωτά να μάθει τις άμεσες ενέργειες και τις μακροπρόθεσμες δράσεις για την οριστική εξάλειψη των ρυπογόνων αιτιών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Θερμαϊκός Κόλπος- Επείγει Πρόγραμμα άμεσης δραστικής παρέμβασης».

Ο Θερμαϊκός κόλπος, η φυσική αυλή της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες εβδομάδες έχει καλυφθεί από μια «επιπλέουσα χωματερή». Τη διαπίστωση αυτή αλλά και τον κίνδυνο να μονιμοποιηθεί η κατάσταση είχα εγκαίρως επισημάνει με επίκαιρη ερώτηση μου, : «Ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου, άμεση προτεραιότητα», που κατατέθηκε στις 5 Μαΐου 2015 και απαντήθηκε αρμοδίως.

Δύο χρόνια μετά, η αποκρουστική αυτή εικόνα επιμένει με την καθ’ όλα βλαπτική παρουσία του, όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα της εφημερίδας Thessnews (http://www.thessnews.gr/article/42078/apokalypsi-tis-thessnews-egklima-sto-thermaiko-anepexergasta-lymata-stin-thalassa-ti-apanta-i-eyath-video) την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «ΙΔΟΥ το έγκλημα».

Όσο η ριζική και ουσιαστική λύση καθώς και η αντιμετώπιση των ρυπογόνων αιτιών και εστιών καθυστερεί, τόσο η επιμονή και η πίεση μου προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όλων των επιπέδων, θα εντείνεται.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιες ενέργειες έγιναν στο διάστημα των δύο (2) ετών που μεσολάβησαν από την προηγούμενη ερώτηση μου και ποιος είναι ο απολογισμός των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν τότε και που έχουν υλοποιηθεί έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο;
  2. Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες ελέγχου του φαινομένου και ποιες οι μέσο- μακροπρόθεσμες δράσεις για την οριστική εξάλειψη των ρυπογόνων αιτιών;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!