Α.Τριανταφυλλίδης για ΝΔ:«Ο σουρεαλισμός στην πολιτική. Καταψηφίζει τα μέτρα που σπαρταρά να εφαρμόσει τόσα και άλλα τόσα».(ΒΙΝΤΕΟ)

       «Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μια νέα τεχνοτροπία άσκησης πολιτικής, το σουρεαλισμό στην πολιτική, που εγγράφεται στον αστερισμό της γραφικότητας. Διαφωνεί με τα μέτρα, στηλιτεύει τα μέτρα,   καταψηφίζει τα μέτρα, αλλά αν γίνει  Κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει, αυτά και άλλα τόσα και άλλα τόσα, κατά την προσφιλή άποψη του αντιπροέδρου της», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και αναλύοντας τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης, ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: Εμείς θα νομοθετήσουμε μέτρα-αντίμετρα, για το 2019 και το 2020. Στο μεσοδιάστημα Ιούνιος 2017-τέλος του 2018, πρέπει να αρχίσει η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων απομείωσης του χρέους, όπως η σταθεροποίηση του κυμαινόμενου επιτοκίου του 70% των δανείων που εξυπηρετεί η χώρα σε χαμηλό σταθερό επιτόκιο. Αυτό θα αποφέρει μια απομείωση του χρέους της τάξης των 30 με 35 δις. Στόχος η διαμόρφωση του καθαρού , σταθερού διαδρόμου, απαλλαγμένου από οποιαδήποτε υποψία επιβολής επιπλέον φόρων στον εν δυνάμει υποψήφιο επενδυτή του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Εμείς λοιπόν αυτά που θα νομοθετήσουμε για το 2019-20120 θα τα εφαρμόσουμε, μόνο εάν και εφόσον αρχίσει η εφαρμογή των μεσο-μακροπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους, από  μέσα του 2017 μέχρι το τέλος του 2018, για τους λόγους που σας εξήγησα».

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ για το πως προέκυψε το πλεόνασμα, ο Βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «1,5 δις ευρώ λέει η Τράπεζα της Ελλάδος προήλθε από τη χρήση του πλαστικού χρήματος (θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το 1990, το 2000, το 2004 των Ολυμπιακών Αγώνων και να αποφύγουμε μέτρα δεκάδων δις.), τη στοχευμένη προσπάθεια κατά της φοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση των λαθρεμπορίων, των λιστών Λαγκάρντ, Μπόργιανς. Κόπηκε η «μάσα», όπως λέει ο λαός μας», κόπηκε η ρεμούλα, κόπηκε η διαφθορά, κόπηκαν οι μίζες. Έτσι προέκυψε  το πλεόνασμα του 4,2%. Το προσεχές διάστημα προχωρούμε σε 13 περιφερειακές συσκέψεις για την ανάπτυξη. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να κόψουμε δρόμο, να κερδίσουμε χρόνο. Ο Τσίπρας δεν είναι πορφυρογέννητος, είναι ένας από εμάς. Γι’ αυτό ο κόσμος, ο λαός, οι πολίτες, τον έχουν στην ψυχή τους», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

Μοιραστείτε το!