Α. Τριανταφυλλίδης: Δεκτή από Ν.Παππά η τροπολογία για τη διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3.(ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Α.Τριανταφυλλίδης(24.7.2017): Κλείνω κύριε Υπουργέ, με το αίτημα που ξέρετε, ότι έχει μείνει ένα σημείο και ένα κενό στην αποκατάσταση του Μαύρου της ΕΡΤ3. Αυτό είναι η πενταμελής μόνιμη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3, που υπήρχε στις 11 Ιουνίου του 2013. Με το Νόμο που ανοίξαμε την ΕΡΤ, το Μάιο  του 2015, ορίστηκε προσωρινή Διοικούσα για ένα χρόνο. Ο ένας χρόνος έληξε το Μάιο του 2016, αφού ψηφίσαμε το νόμο το Μάιο του 2015. Καταθέτω-καταθέτουμε ως τροπολογία-αίτημα και των 8 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και θέλω να πιστεύω και όλων των βουλευτών του Βορειοελλαδικού τόξου, ότι αποτελεί  αίτημα, απαίτηση, επιτέλους να αποκατασταθεί αυτό που υπήρχε στο status quo ante, δηλαδή διοικητική και οργανωτική αυτοτέλεια και αυτονομία της ΕΡΤ3.

Ν.Παππάς(25.7.2017): Βεβαίως, έχουμε και την εκκρεμότητα της ΕΡΤ3, την οποία θα φέρουμε έως τροπολογία για να έχει τους βαθμούς αυτονομίας που χρειάζεται για να λειτουργήσει ως οργανισμός και έχουμε, νομίζω, συνεννοηθεί.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

Η τοποθέτηση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά  στην Ολομέλεια της Βουλής(3.8.2017):

Νίκος Παππάς: Επίσης, προβλέπεται η συγκρότηση τριμελούς διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 με διετή θητεία, η οποία ορίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ και υποβάλλει προτάσεις σε αυτό για τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη διοίκηση, τη διαχείριση, τον προϋπολογισμό, τη διάρθρωση της αρμοδιότητας των υπηρεσιών, των οργάνων της καθώς και τις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και λοιπές δραστηριότητες σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκεται η καλύτερη δυνατή λειτουργία της ΕΡΤ3 σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο.

 

Η τροπολογία με αρ. 1226/11 εντάχθηκε στο άρθ. 53, παρ. 10 του σχετικού νόμου

Ψήφοι στη συγκεκριμένη τροπολογία (από τα πρακτικά ολομέλειας):
ΣΥΡΙΖΑ                    ΝΑΙ
ΑΝΕΛ                       ΝΑΙ
ΝΔ                            ΝΑΙ
Δημ. Συμπαράταξη   ΝΑΙ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ΠΑΡΩΝ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ           ΟΧΙ
ΠΟΤΑΜΙ                   ΟΧΙ
ΚΚΕ                          ΟΧΙ

 

 

Μοιραστείτε το!