Α. Τριανταφυλλίδης: «Η ρηματική διακοίνωση είναι σαφής: σλαβικός είναι ο λαός, σλαβική είναι η γλώσσα».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ρηματική διακοίνωση δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών της συμφωνίας. Όσοι από την αντιπολίτευση μας κατηγορούσαν ότι παραδώσαμε εθνότητα και γλώσσα παίρνουν την απάντησή τους. Όπως σημειώνει περαιτέρω για τη συμφωνία το Υπουργείο Εξωτερικών της FYROM σχετικά με τον όρο “nationality”, ο όρος αυτός αναφέρεται αποκλειστικά (refers exclusively) στην ιθαγένεια(citizenship)  και το ορίζει και αρνητικά ότι δεν αναφέρεται σε εθνότητα(Does not define or predetermine ethnic affiliation/ethnicity). Για το 1.3.γ. που αναφέρεται στη γλώσσα  η ρηματική διακοίνωση είναι επίσης διευκρινιστική-επεξηγηματική σημειώνοντας ότι αυτή ανήκει στην οικογένεια των νοτιο-σλαβικών χωρών.  Το συγκεκριμένο θέμα το είχε θέσει άλλωστε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ενώνει όλους τους Έλληνες,  όταν επανειλημμένα στις ομιλίες του σημείωνε ότι θα περιμένουμε την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την ορθή, κατά το Διεθνές Δίκαιο, ερμηνεία της. Η ρηματική διακοίνωση είναι η ερμηνεία που αναμέναμε», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,  μιλώντας  στην τηλεόραση του Alpha.

 Όπως υπογράμμισε ο κ.Τριανταφυλλίδης «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες που μέσα στο φυλλοκάρδι τους έχουν την ευαισθησία για τη Μακεδονία και θέλω να τους ρωτήσω:  -αν αύριο δεν έχουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, επιθυμούν να επιστρέψουμε στο νέτο-σκέτο Μακεδονία; -Επιθυμούν να ρίξουμε τη γειτονική χώρα, όχι στο δρόμο της συνανάπτυξης, της ειρήνης της φιλίας και της συνεργασίας αλλά στην αγκαλιά της Αλβανίας και της Τουρκίας;

Αυτοί που παρέδωσαν τον Απρίλιο του 1993 στον ΟΗΕ(απόφαση 817), το ιερό όνομα της Μακεδονίας και δημιούργησαν τετελεσμένα τριάντα ολόκληρων ετών δεν μπορούν σήμερα να παριστάνουν τους κήνσορες και τους θεράποντες».

 Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!