Α.Τριανταφυλλίδης: “Θα δοθεί λύση σε μια χρόνια παθογένεια που έχει να κάνει με τους «ομηριούχους» εργαζόμενους συμβασιούχους”.

Εκτός πραγματικότητας και σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε τα όσα λέγονται και γράφονται για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Τριανταφυλλίδης που μίλησε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξήγησε ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι ανοιχτό σε συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων όλων των κλάδων, δεν είναι περίκλειστη περιοχή και ο πρωθυπουργός με αυτή του την πρωτοβουλία καταδεικνύει ότι παίρνει την υπόθεση στα χέρια του καθώς η κατάσταση είναι οριακή και για την δημόσια υγεία αλλά και για να δοθεί επιτέλους μία λύση σε μια χρόνια παθογένεια που έχει να κάνει με τους «ομηριούχους» εργαζόμενους συμβασιούχους όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι οι μάχες της κυβέρνησης εναντίον των εργολαβικών συμφερόντων άρχισαν από την πρώτη στιγμή καθώς τον Σεπτέμβριο του 2016 με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη καταργήθηκε το καθεστώς των εργολαβικών εταιριών στη δημόσια διοίκηση και στο κεντρικό κράτος. Ήταν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας συγκεκριμένων υπηρεσιών είναι αυτό που μας αφορά και είναι κεντρική μας επιλογή, εξήγησε.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που διαρκώς ζητάει ιδιωτικοποιήσεις για παράδειγμα ζήτησε στην ομιλία του στον ΣΕΒ να εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και μέρος ή όλο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Πηγή: stokokkino.gr

Μοιραστείτε το!