Α. Τριανταφυλλίδης: «Καθαρή έξοδος με άρση των μειώσεων σε συντάξεις και αφορολόγητο».

«Επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό διεκδικούμε, αυτό διεκδικήσαμε, όταν το καλοκαίρι του 2015 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη συνείδηση μας και τις δεσμεύσεις του Ιανουαρίου του 2015, να κερδίσουμε χρόνο και χώρο, για να δούμε και να παλέψουμε για την επόμενη καλύτερη μέρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της Κυβέρνησης και στην πορεία προς την “καθαρή” έξοδο στις αγορές ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: «Επιδιώξαμε, κερδίζοντας χρόνο και χώρο, με την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος, ψηφίδα-ψηφίδα να καλύψουμε το μεσοδιάστημα μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια και τη λιτότητα».

 «Αυτοί που στη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση μας προέτρεπαν, σχεδόν εκβιαστικά: «κλείστε, κλείστε, κλείστε, βουλιάζει η χώρα», τώρα επικαλούνται τα μέτρα του 2019 και του 2020 που ζητούσαν όχι οι Ευρωπαίοι , αλλά το ΔΝΤ, για να κλείσουν εκείνες οι αξιολογήσεις, γιατί δεν πίστευε το ΔΝΤ ότι μπορεί η χώρα δημοσιονομικά να πιάσει το πλεόνασμα του 3,5%. Τώρα που είναι σαφές ότι με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων κ.α. πιάνουμε τους στόχους είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα για το 2019 και το 2020 , δηλαδή μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, θα πρέπει να αρθούν. Αν μάλιστα το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα τότε αυτός ο στόχος γίνεται ευκολότερος».

 

Μοιραστείτε το!