Α.Τριανταφυλλίδης: «Να τελειώνουμε με το ΔΝΤ-Το ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη».(Ηχητικό)

«Πρέπει να τελειώνουμε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη. Να τελειώνουμε με το ΔΝΤ ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τη σταθερά ανοδική αναπτυξιακή τροχιά της Πατρίδας. Η Πατρίδα βλέπει 1 δις άμεσες νέες επενδύσεις το α’ επτάμηνο, βλέπει την τουριστική περίοδο να επεκτείνεται με επιπλέον 180.000 αεροπορικά εισιτήρια το Σεπτέμβριο και 230.000 επιπλέον αεροπορικά εισιτήρια τον Οκτώβριο, βλέπει 850 επενδυτικά προγράμματα εν αναμονή στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο»,τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη.

Αναφερόμενος στις προβλέψεις του ΔΝΤ και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν στην ελληνική οικονομία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «Χρειαζόμαστε ένα βελούδινο διαζύγιο με το ΔΝΤ. Ένα ΔΝΤ το οποίο πέφτει μονίμως έξω στις προβλέψεις του, αλλά ωστόσο οι προβλέψεις του μεγιστοποιούν τη λιτότητα. Έχουμε συνεχώς προεξαγγελίες νέων μέτρων από το ΔΝΤ και τα φερέφωνά του στη χώρα και στο μιντιακό παρακράτος, που αποθαρρύνουν την παραγωγή, τις επενδύσεις αλλά και την κατανάλωση. Το ΔΝΤ είναι ο εγγυητής της ακραίας νεοφιλελεύθερης συνταγής».

Όπως επεσήμανε ο κ.Τριανταφυλλίδης «Είναι αναγκαίο ένα βελούδινο διαζύγιο με το ΔΝΤ και την ανάληψη των υποχρεώσεων μας προς αυτό από τον ESM. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε πρόσφατα από τη γερμανική πλευρά, η πρόταση να μετεξελιχθεί o ESM σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο. Ο ESM μπορεί να αναλάβει τα 15 με 16 δις ευρώ που χρωστάμε στο ΔΝΤ και να το αποχαιρετίσουμε».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα χωρίς το ΔΝΤ και τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ε.Ε. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «Να τελειώνουμε με το ΔΝΤ και μετά στο ευρωπαϊκό πλέον πεδίο, με τη συμμαχία των Ριζοσπαστών Αριστερών, των Σοσιαλδημοκρατών και των Οικολόγων Πρασίνων να διαμορφώσουμε εκείνους τους συσχετισμούς στην Ε.Ε. για να αντιμετωπιστεί η ακραία λιτότητα».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Μοιραστείτε το!