Α.Τριανταφυλλίδης: «Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν τη χώρα από τον μνημονιακό κανιβαλισμό». (ΒΙΝΤΕΟ)

Aλ. Τριανταφυλλίδης: «Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν τη χώρα από τον μνημονιακό κανιβαλισμό”, είπε ο καλεσμένος της εκπομπής «ΤΩΡΑ” στην δημοσιογράφο, Άννα Μπουσδούκου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’Θεσσαλονίκης, κ. Αλ. Τριανταφυλλίδης.

Για το Μακεδονικό

«Άλλο πράγμα αυτό που εκπέμπουν ορισμένοι στις εξέδρες «αλήτες, προδότες, πολιτικοί” και το «στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια” και το «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά” που ενέχει και την έννοια του ποινικού αδικήματος, γιατί αυτά εκφράζουν την ακροδεξιά φασίζουσα λογική και άλλο πράγμα το πατριωτικό αίσθημα των ελλήνων πολιτών που κάτι ακούν να λέγεται δεξιά-αριστερά και βγαίνουν να διαδηλώσουν. Σε αυτούς θέλω να πω πως πέρα από το «προδόσατε-πουλήσατε”, αν δεν θέλουν να ακούσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα λέει ο Τσίπρας, ας ακούσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ας ακούσουν τον βαθιά ενωτικό λόγο του. Τι λέει ο ΠτΔ, ότι οι Πρέσπες είναι η αρχή ενός σχεδίου συμφωνίας που μένει η άλλη πλευρά να ολοκληρώσει με συγκεκριμένα βήματα. Δεύτερον λέει, ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, υπάρχει σλαβικός λαός και σλαβική γλώσσα. Αυτά δεν τα λέμε εμείς για να καλύψουμε κάτι, τα λέει η συμφωνία στο 1.3.δ.”

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και έκανα οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Συναισθηματικά προσδιορίζομαι απόλυτα δίπλα στον κάθε πολίτη. Είμαι αλληλέγγυος σε κάθε προβληματισμό του πολίτη. Και θέτω ερωτήματα για διάλογο:Το πρώτο, ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε συμφωνία; να κάνουμε άλλα 30 χρόνια, όπως είπε και ο αρχηγός Κυριάκος; μα έτσι υπήρχε ο κίνδυνος να προσφύγει για δεύτερη φορά η πΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ως υπότροπος η Ελλάδα να ξανακαταδικαστεί, να πάει μετά στον ΟΗΕ και κοντά στις 149 χώρες που ήδη τους έχουν αναγνωρίσει, να διεκδικήσει πλέον το νέτο-σκέτο «Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Το δεύτερο, η αντιπολίτευση εδώ μας λέει «πουλήσατε-ξεπουλήσατε”, από κει στα Σκόπια λένε στον Ζάεφ «πουλήσατε- ξεπουλήσατε” και του έκαναν και μήνυση για εθνική προδοσία, τελικά πως συμβαίνουν και τα δύο; Δεν μπορούν να συμβούν και τα δύο.”

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Το BBC επί 30 χρόνια είχε τον χάρτη με το «ΜΑCEDONIA” στη λεζάντα πάνω από τα Σκόπια και από κάτω είχε το «GREECE” και τώρα μετά τη συμφωνία, από πάνω έχει το «NORTH MACEDONIA” και το σκέτο «MACEDONIA” το έχει εγκυβωτισμένο μέσα στην Ελλάδα που βάσει με το άρθρο 7 ΚΑΙ 8 της συμφωνίας πλέον δεν μπορεί να το οικειοποιηθεί κανένας. Στην Ελλάδα, αναδέχομαι ευθύνες και ελλείμματα δικά μας να επικοινωνήσουμε σωστά την επίτευξη της συμφωνίας. Αν το σκεφτόμουν πολιτικά, δεν θα ήμουν στην τηλεόραση, θα είχα κρυφτεί σε κανέναν λαγούμι, αλλά όπως και τότε με την ιστορία του «μαύρου” στην ΕΡΤ, πάντα είμαι μπροστά και ας είχα στην αρχή τις αμφιβολίες μου και τις επιφυλάξεις μου και για το Μακεδονικό και για όλα, αλλά είμαι εδώ , να κουβεντιάσω και να υπερασπιστώ μια πρόταση πολιτικής.”

Για την στάση του Πάνου Καμμένου

«Ειναι σαφές ότι όπως είδαμε και στην Γερμανία, στον συνασπισμό των κομμάτων που κυβερνούν, υπάρχουν προβλήματα.Παρόλο ότι επί οκτώ μήνες συζητούσαν για τις προγραμματικές τους συγκλίσεις, λίγο έλειψε να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Δηλαδή, σε συμμαχικές κυβερνήσεις πάντα υπάρχει η διελκυστίνδα, όπως υπάρχει και με τον Κλεισθένη και άλλα ζητήματα, αλλά οι ΑΝΕΛ δεν το έκρυψαν καμία στγμή. Και στο θέμα αυτό υπάρχει μια σαφής αιρεσιμότητα στην πρόσκληση, η οποία δεν είναι ακριβώς πρόσκληση, είναι παρουσία, όπως το ξεκαθάρισε και ο κ. Στολτενμπεργκ, ότι αν δεν ολοκληρώσουν τα στάδια της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν πρόκειται να έχετε πρόσκληση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ. Όταν λοιπόν, εάν και εφόσον φτάσει στην Ελληνική Βουλή τότε θα δούμε και τι θα κάνει ο κ. Καμμένος. Έχει το δικαίωμα ο κ. Καμμένος να έχει μια διαφορετική προσέγγιση και να παραμένει Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ακόμα και στο ίδιο κόμμα μπορούν να υπάρχουν διαφωνίες. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν έρθει η συμφωνία στη βουλή θα την καταψηφίσει, γιατί είναι δεσμευμένος με την μη σύνθετη ονομασία. Βέβαια και οι προηγούμενοι ήταν συνδεδεμένοι με την σύνθετη ονομασία, αλλά είδαν τώρα ότι «πουλάει” το Μακεδονικό, δεκάρα δεν δίνουν για το Μακεδονικό, και σκέφτηκαν ότι η συμφωνία είναι ένα καλό όχημα για να ρίξουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση, είτε χρησιμοποιώντας την διελκυστίνδα μεταξύ Καμμένου και Τσίπρα, είτε δημιουργώντας πρόβλημα μεταξύ της κυβέρνησης και του κόσμου με διχαστικό τρόπο.”

Για την αντιπολίτευση

«Ο διχαστικός λόγος της αντιπολίτευσης που είναι αναντίστοιχος με όσα έλεγαν επί τριάντα ολόκληρα χρόνια, τουλάχιστον μετά το 2008, με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ότι είναι βάση συζήτησης η σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, και ενώ προσθέσαμε και την ιστορία των αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας των γειτόνων, που δεν υπήρχε.. και πάλι δεν τους κάνει αυτή η συμφωνία. Θα δούμε, λοιπόν, πως θα αποφασίσει, να δούμε τι ακριβώς θα πράξει, όταν έρθει για επικύρωση στη Βουλή η συμφωνία, η παράταξή του αρχηγού Κυριάκου και ο ίδιος.Βέβαια είναι τόσες οι μεταμορφώσεις του αρχηγού Κυριάκου που δεν τις προλαβαίνουμε και θα εκτεθεί για μια ακόμα φορά.”

Για τις εκλογές

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Το πλαίσιο, το κάδρο, είναι ότι βγαίνουμε από τον μνημονιακό κανιβαλισμό. Είναι το καλοκαίρι του 2018, που ο Αλέξης ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Πάνος ο Καμμένος, βγάζουν την χώρα από τον μνημονιακό κανιβαλισμό. Και έρχεται η ώρα που ο λαός μας, οι πολίτες μας, θα πατήσουν στα πόδια τους”.

«Ένα ζήτημα, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, δεύτερο ζήτημα, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ήταν προεκλογική δέσμευσή μας, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που έγινε ήδη. Είχατε κάνει ολόκληρες εκπομπές για τις δεσμεύσεις μας του Ιανουαρίου του 2015 και έχετε ξεχάσει ότι ο Σεπτέμβριος – που ακόμα εξακολουθεί να έπεται του Ιανουαρίου- έγιναν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πάλι πρώτο κόμμα, παρά τον συμβιβασμό με τους εταίρους”

«Το δίλημμα στις εκλογές είναι σαφές: «ή Τσίπρας, ο μεγάλος δημοκρατικός ηγέτης, ο επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ή Μητσοτάκης, επικεφαλής μιας δεξιάς καρικατούρας, όπου κυριαρχεί η ακροδεξιά, ο Άδωνις και ο Βορίδης. Αυτό έχει να επιλέξει ο λαός στις ερχόμενες εκλογές. Ή θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στο πλιάτσικο, την αρπαχτή, τη μίζα και τη λαμογιά”

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

Πηγή: thefact.gr

Μοιραστείτε το!