Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: «Άλλο εννοούσε η ΝΔ με το 5 προς 1. Πέντε μετακλητούς θα προσλαμβάνει στο βαθύ κράτος για κάθε μία αποχώρηση δημοσίου υπαλλήλου».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Κακώς σας ασκούσαμε κριτική ότι πετύχαμε το 1 προς 1 στο Δημόσιο, ενώ εσείς επιδιώκετε και επιμένετε στο 1 προς 5. Τώρα με το επιτελικό κράτος και το πολυνομοσχέδιο το καταλάβαμε, τώρα το διευκρινίσατε και εμείς  σας παρεξηγήσαμε. Δεν εννοούσατε 5 θα αποχωρούν και 1 θα προσλαμβάνεται, εννοούσατε  5 μετακλητοί θα προσλαμβάνονται  για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο που θα αποχωρεί. Τώρα έγινε απολύτως σαφές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση για το άσυλο και την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

Αναφερόμενος στις αλλαγές της Κυβέρνησης στον Κλεισθένη  ο κ.Τριανταφυλλίδης  έκανε λόγο για παραχάραξη της λαϊκής βούλησης στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση «πως διανοείστε να αλλάξατε με νόμο  τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, να ξαναγράψετε τους τοπικούς συσχετισμούς δύναμης παραχαράσσοντας τη λαϊκή βούληση, που ψήφισε γνωρίζοντας το νόμο, που εσείς  εκ των υστέρων αλλάζετε; Πως αλλάζετε αναδρομικά τους κανόνες της εκλογικής δημοκρατικής διαδικασίας;

Σε ότι αφορά το ζήτημα του ασύλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε «Δημοκρατία στους δήμους, μόνο για την πλειοψηφία, δημοκρατία στα πανεπιστήμια, μόνο με την αστυνομία. Μεταξύ ασυδοσίας, καταδικαστέα, και καταστολής, επίσης καταδικαστέα, τα δύο άκρα, υπάρχει και η αρχή του μέτρου και εν προκειμένω της ενεργούς παρέμβασης της ζώσας και δρώσας πανεπιστημιακής κοινότητας».

Ακολουθεί το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πρωθυπουργικό μοντέλο στο κράτος, δημαρχοκεντρικό  μοντέλο στους δήμους.

Κοινός παρονομαστής οι διώξεις των μη αρεστών και οι προσλήψεις των κολλητών.  Πας μη αρεστός εξοβελίζεται. Συγκεντρώνετε εξουσία, συγκροτείτε κλειστό κύκλωμα διαχείρισής της και αρχίζει το πάρτυ, οι μέρες της μαρμότας.

Είπα στο προηγούμενο νομοσχέδιο: «Κράτος delivery των εντολών της Προεδρίας της Κυβερνήσεως, του Πρωθυπουργού, του απόλυτου άρχοντα». Γιατί;   Φαίνεται καθαρά πλέον. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένοι στο τρίγωνο των προεκλογικών deals, των δεσμεύσεων και των γραμματίων, που έχουν υπογράψει.

Για αυτό χρειάζονται ένα καλά κουμπωμένο, αεροστεγές,  κλειστό σύστημα, αυστηρά ελεγχόμενο για να επιχειρήσει να κάνει πράξη τα deals, τα γραμμάτια που υπέγραψαν ερήμην του ελληνικού λαού. Νομή, Διανομή, Κατανομή και Αρπαγή,  των λάφυρων της Εξουσίας.

Κακώς σας ασκούσαμε κριτική ότι πετύχαμε το 1 προς 1 στο Δημόσιο, ενώ εσείς επιδιώκετε και επιμένετε στο 1 προς 5. Τώρα με το επιτελικό κράτος και το πολυνομοσχέδιο το καταλάβαμε, τώρα το διευκρινίσατε και εμείς  σας παρεξηγήσαμε. Δεν εννοούσατε 5 θα αποχωρούν και 1 θα προσλαμβάνεται, εννοούσατε  5 μετακλητοί θα προσλαμβάνονται  για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο που θα αποχωρεί. Τώρα έγινε απολύτως σαφές.

Πάμε στις σχετικές αναφορές με τους δήμους και εκεί είναι σαφές, μάλιστα διέκρινα κάποιες αναφορές που μπερδεύονταν στο χρόνο: «Θα επιχειρήσουν, θα δημιουργήσουν, δημιουργούν». Ποιο δημιουργούν; Αυτό που δεν υλοποιήθηκε ακόμη; Το σύστημα με το οποίο πήγε ο ελληνικός λαός και ψήφισε στις δημοτικές εκλογές, αυτό που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη δημιουργεί προβλήματα και συνέπειες;

Πραγματικά αναρωτιέμαι έχοντας και καταθέτω στα πρακτικά τις εκθέσεις για το 2014 και το 2015 σε σχέση με τη διαφθορά στο ελληνικό δημόσιο. Πρωταθλητές της διαφθοράς οι Δήμοι, καταθέτω στα πρακτικά «83,1% Δήμοι και Κοινότητες», την έκθεση του κ.Ρακιντζή,  του πρώην. Αν επικαλεστώ την έκθεση της κας Παπασπύρου θα πείτε εσείς την επιλέξατε. Η έκθεση του 2014 του κ.Ρακιντζή,  «μειωμένοι οι δείκτες της διαφθοράς στο δημόσιο το 2015 αλλά και πάλι οι Δήμοι παραμένουν πρώτοι σε αριθμό υποθέσεων» λέει η κα Παπασπύρου.

Και αναρωτιέμαι, με το σύστημα της απλής αναλογικής κατέστησαν οι Δήμοι πρωταθλητές στη διαφθορά; Το σύστημα της απλής αναλογικής δημιούργησε της ενός ανδρός αρχή του Δημάρχου, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και γιαυτό το λόγο φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο καταγραφής 83,1% να είναι τα φαινόμενα διαφθοράς στους Δήμους, στην Αυτοδιοίκηση,  σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα:

Και ταυτόχρονα πως διανοείστε, με νόμο, να αλλάξατε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, να ξαναγράψετε τους τοπικούς συσχετισμούς δύναμης παραχαράσσοντας τη λαϊκή βούληση, που ψήφισε γνωρίζοντας το νόμο, που εσείς  εκ των υστέρων αλλάζετε; Πως αλλάζετε αναδρομικά τους κανόνες της εκλογικής δημοκρατικής διαδικασίας; Και δύο παρεπόμενα ερωτήματα:

Πως θα αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο πλημμυρίδας προσφυγών των θιγομένων, οι οποίοι πήγαν με τον προηγούμενο νόμο, υπήρξαν τα αποτελέσματα, υπήρξαν οι εκλογές και τώρα τον αλλάζετε εκ των υστέρων;

Πώς θα διαχειρισθεί το πολιτικό σύστημα, αν αύριο με βάση ένα άλλο συσχετισμό, κεντρικό πολιτικό, θα χρειαστεί να ξαναλλάξει μετά τις εκλογές , τους κανόνες που ίσχυσαν για να γίνουν οι εκλογές;

Δίνετε πολύ κακό παράδειγμα.

Και έρχομαι στο θέμα του ασύλου.

Δημοκρατία στους δήμους, μόνο για την πλειοψηφία, δημοκρατία στα πανεπιστήμια, μόνο με την αστυνομία.

Μεταξύ ασυδοσίας, καταδικαστέα, και καταστολής, επίσης καταδικαστέα, τα δύο άκρα, υπάρχει και η αρχή του μέτρου και εν προκειμένω της ενεργούς παρέμβασης της ζώσας και δρώσας πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν είμαστε ότι δηλώνουμε. Είμαστε ότι  πράττουμε. Λέτε «Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έχει 50% δύναμη στο πανεπιστήμιο». Εύγε. Ας την αναλάβει λοιπόν, την ευθύνη της και την ευθύνη του 50% γιαυτό που συμβαίνει και περιέγραψε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός και ας κάνει πράξη την συμμετοχή της, της δρώσας και ζώσας πανεπιστημιακής κοινότητας, η οποία δεν κατατρύχεται όπως είδαμε και παρενέβη και η Δικαιοσύνη. Γιατί δεν είναι μόνο η βία της έκνομης συμπεριφοράς που καταπατά τους κανόνες της αξιοσύνης και της αξιοκρατίας και καθιερώνει μαφιόζικες συμπεριφορές εντός του Πανεπιστημίου για να τις αντιμετωπίσετε. Καταθέτω στα πρακτικά: «Γαλάζιο δίκτυο αντιγραφών μέσω Facebook». Που; Στην ΑΣΣΟΕ, στην ΑΣΣΟΕ που την καταγγέλλετε και καλώς την καταγγέλλετε για ζητήματα παρανομίας. Σε αυτά θα πάρει θέση η Υπουργός Παιδείας, αυτά τα φαινόμενα που είναι μια άλλη διαδικασία βίας ουσιαστικά και καταπάτησης κάθε κώδικα αξιών θα υπάρξει αντιμετώπιση;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!