Α.Τριανταφυλλίδης: «Το δίλημμα είναι σαφές: “Με αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια ή με αυτούς που μας έβγαλαν από τα μνημόνια;»(ΒΙΝΤΕΟ)

«Το δίλημμα για τους πολίτες στις εκλογές είναι σαφές: θα ψηφίσουν αυτούς που τους έβαλαν στα μνημόνια ή αυτούς που τους έβγαλαν από τα μνημόνια;», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο.

Αναφερόμενος στα θέματα των συνταξιούχων ο κ.Τριανταφυλλίδης συμπλήρωσε: «Αμφισβητήθηκε η αναφορά που έκανα στη δήλωση Μητσοτάκη για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Στις  2 Μαρτίου του 2016 στη Σία Κοσιώνη στο ΣΚΑΪ ο κύριος Μητσοτάκης ερωτάται: ¨λέτε ναι στη μείωση των επικουρικών; Κυριάκος Μητσοτάκης: ¨Δεν το έκρυψα, δεν το έκρυψα, για αυτό εγώ σας λέω ότι μιλώ τη γλώσσα της αλήθειας και θέλω αύριο να πράττω και το έργο της αλήθειας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν¨.

Ρωτώ, λοιπόν, τον συνταξιούχο, θα τον βοηθήσετε (τον κ.Μητσοτάκη) να πράξει το έργο της αλήθειας, να καταργήσει δηλαδή κατ’ ουσίαν τις επικουρικές συντάξεις ή θα μείνετε σε αυτά που ο ταπεινός ΣΥΡΙΖΑ το 2016 έδωσε 617 εκατομμύρια κοινωνικό μέρισμα σε 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, το 2017 750 εκατομμύρια, το 2018 800 εκατομμύρια σε 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά;

Επίσης, το Δεκέμβρη του 2018, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις στη ΔΕΘ,  η Κυβέρνηση έδωσε τα αναδρομικά του 1 δις, ακύρωσε την περικοπή συντάξεων, για την οποία και την περικοπή συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου είχε δεσμευτεί ο κύριος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ότι θα τα υλοποιήσει.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο είναι σαφής:  ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, τμήμα-τμήμα, αυτά τα αναδρομικά, σεβόμενοι απόλυτα και τις δικαστικές αποφάσεις, θα επιστρέφουν στους συνταξιούχους.  Δεν θα ξεχάσουμε όμως και πιστεύω δεν το ξεχνούν ούτε και οι συνταξιούχοι, ποιοι τους έκοψαν το δώρο των Χριστουγέννων, ποιοι τους έκοψαν το δώρο του Πάσχα, ποιοι τους  έκοψαν το επίδομα αδείας και ποιοι από την άλλη, έστω και εν μέρει,  τους τα έδωσαν πίσω».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!