Γιατί είναι σημαντική η υποψηφιότητα του Βλάση Αγτζίδη για την Ευρωβουλή με το ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη
Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ

1. Ο συγγραφέας-ιστορικός- διανοούμενος έχει κερδίσει με την άοκνη εργασία δεκαετιών, την αναγνώριση και την επιβράβευση από την Ακαδημία Αθηνών για το πλούσιο συγγραφικό του έργο.
2. Με τις δεκάδες ομιλίες, άρθρα, αφιερώματα στην Ελλάδα και στην Ομογένεια, στα σωματεία και τις ομοσπονδίες Ποντίων και Μικρασιατών για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και το ξεριζωμό των Ελλήνων της Ανατολής έχει κατακτήσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλου του ποντιακού-μικρασιατικού ελληνισμού, πέρα και πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και παρατάξεις.
3. Οι παλαιότερες αλλά και οι νεότερες γενιές των Ποντίων αναγνωρίζουν στο Βλάση, όπως και στους σύγχρονους πόντιους ιστορικούς-διανοούμενους, όπως ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης, ο Κώστας Φωτιάδης, ο Στάθης Πελαγίδης , ο Χάρης Τσιρκινίδης και άλλοι τη δύναμη της ιστορικής αλήθειας που μας βοηθά να αντιληφθούμε την αυτοσυνειδησία μας, τη θέση μας στο κόσμο, την ταυτότητά μας, ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε.
4. Με την επιλογή του Βλάση Αγτζίδη στο ευρωψηφοδέλτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει και δείχνει το πρόσωπο της τιμής και του σεβασμού στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (19 Μαίου 1919-19 Μαίου 2019). Ευθέως αντίστοιχη με την τιμή και το σεβασμό στη ζώσα και δρώσα Μνήμη από τον Αλέξη Τσίπρα στις 15 Μαρτίου του 2016, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αρμένιο Πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν: «Η ιστορία των λαών μας είναι μια παράλληλη ιστορία, ιστορία δεινών και διώξεων που υπέστησαν και σημαδεύτηκε από τη Γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων αλλά και εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού» (http://www.pontos-news.gr/…/gia-genoktonia-ton-pontion-kai-…).
5. Η πολιτική, επιστημονική, τεκμηριωμένη φωνή και παρέμβαση του Βλάση Αγτζίδη στην Ευρωβουλή θα σηματοδοτήσει τη συνέχιση του αγώνα για τη διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού-Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Ανατολής.

Μοιραστείτε το!