ΠΡΟΤΑΣΗ Τριανταφυλλίδη: “Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη”. (Ράδιο Θεσσαλονίκη-Ηχητικό)

«Μετά τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου 200 εκατομμυρίων, για τον τομέα της υγείας,  η Κυβέρνηση επέλεξε τρεις χώρους αξιοποίησης αυτού του ποσού. Ο ένας αφορά το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ο δεύτερος στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα και το τρίτο είναι το Παιδιατρικό, η ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Ένα τεράστιο κενό που όλοι μας το εντοπίζουμε εδώ και δεκαετίες.

Η πρόταση την οποία καταθέτω στη βουλή απευθυνόμενος προς την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μέσω του θεσμού της Επίκαιρης Ερώτησης είναι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει στο χώρο του πρώην στρατοπέδου  Καρατάσου, έκτασης 35 στρεμ. (σε σύνολο 700 στρ. που είναι όλο το στρατόπεδο), τμήμα το οποίο  βρίσκεται  σε επαφή με την Περιφερειακή Οδό.

Αν θα ρωτούσε κάποιος γιατί εκεί και όχι κάπου αλλού; Θα απαντούσα με τα ακόλουθα επιχειρήματα:

1.Η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει το νεανικότερο πληθυσμό στη χώρα, ειδικά στην περιοχή Κορδελιού-Ευόσμου,

2.Από το σημείο αυτό του πρώην στρ. Καρατάσου θα περνά το ΜΕΤΡΟ και θα υπάρχει στάση του ΜΕΤΡΟ στη γραμμή διακλάδωσης προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη,

3.Ακριβώς απέναντι από το προτεινόμενο εν λόγω σημείο λειτουργούν ήδη το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Άρα αποτελεί Κόμβο Υγείας, ένα Πάρκο Υγείας, στο οποίο θα συναντώνται και θα αντιμετωπίζονται τα σύνθετα περιστατικά.

4.ο βασικότερος λόγος της προσβασιμότητας: μέσω του Περιφερειακού, το νέο ζευγάρι που τρελαίνεται με το βρεφάκι του που έχει 39,5 πυρετό, είτε είναι στην Καλαμαριά, είτε είναι στο κέντρο της πόλης, είτε είναι στη Δυτική Θεσσαλονίκη σε 10 με 14 λεπτά μπορεί να είναι στο Παιδιατρικό και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του μωρού του.

Σ.Διαμαντόπουλος: Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Α.Τριανταφυλλίδης: Πρέπει να σου πω ότι γι΄ αυτό, επειδή αυτό που λέω δεν το λέω συνθηματικά «Η Θεσσαλονίκη μας ενώνει», ζήτησα και έχω τη στήριξη εγγράφως με επιστολή του,  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα και τον ευχαριστώ θερμά γι΄ αυτό. Εχω ήδη γραπτή  τη στήριξη του Δημάρχου Παύλου Μελά, του Δημήτρη Δεμουρτζίδη, του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, του Πέτρου Σούλα και τους ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξή τους. Αναμένω άλλες δύο επιστολές από το Σίμο Δανιηλίδη και από τον Λάζαρο Κυρίζογλου, έτσι ώστε στην πράξη να υπάρξει αυτή η πάνδημη απαίτηση για να γίνει  το Παιδιατρικό στην προτεινόμενη θέση του πρώην στρ. Καρατάσου.

Σ.Διαμαντόπουλος: Άρα η πρόταση είναι στο Καρατάσου, 30 με 50 στρ., το ίδρυμα Νιάρχος θα δώσει 50 εκατ. και βέβαια η Ελληνική Πολιτεία τα υπόλοιπα, ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Α.Τριανταφυλλίδης: Δυναμικότητας 300 κλινών, ένα Νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αλλά συνολικά του βορειοελλαδικού χώρου.

Σ.Διαμαντόπουλος: Υπάρχει αντίστοιχο στην Αθήνα έτσι;

Α.Τριανταφυλλίδης: Έτσι, εμείς λέγαμε και το αντιμετωπίζαμε δημοσιογραφικά κι εγώ κάνοντας ρεπορτάζ στις εκπομπές μου στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, αυτό το τεράστιο κενό της απουσίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και νομίζω ότι για τους λόγους που ανέφερα, δηλαδή η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη στα δυτικά, η παρουσία του νεότερου σε ποσοστό πληθυσμού στη χώρα στα δυτικά, η επαφή με την περιφερειακή οδό και η γειτνίαση με τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424 και η στάση του ΜΕΤΡΟ, έτσι όπως έρχεται από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, όπου θα δημιουργηθεί το υπερτοπικό πάρκο, όλοι αυτοί οι λόγοι οδηγούν εκεί. Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες απ΄ όσο μπορώ να γνωρίζω διερευνούν και μια δεύτερη επιλογή που είναι ιδιοκτησίας του Υπ.Υγείας για να επισπεύσουν το χρόνο αξιοποίησης και να αρχίσει η κατασκευή, που είναι στο Φίλυρο. Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου εμπλέκεται και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που πρέπει να δώσει τη σχετική έγκριση και ο Πάνος Καμμένος. Εκεί θα πιέσουμε όλοι μαζί. Γι΄ αυτό αναφέρθηκα σε αυτό το μέτωπο: Εκκλησία-Πολιτεία-Αυτοδιοίκηση-Βουλευτές για να γίνει ό, τι καλύτερο σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Όλα για τη Θεσσαλονίκη.

Σ.Διαμαντόπουλος: Αλέκο καλή συνέχεια, καλή επιτυχία σου εύχομαι, νομίζω ότι η λύση Καρατάσου είναι η ενδεδειγμένη, χώρος υπάρχει, η σκέψη για τη διαχείριση του πρώην στρατ. είναι σοβαρή, είναι πολλά τα στρέμματα. Υπάρχει ένα υγειονομικό πάρκο ούτως ή άλλως.

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης στο Ραδιο Θεσσαλονίκη

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης

 

Μοιραστείτε το!