Στη Βουλή φέρνει τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Στην ερώτηση που κατέθεσε στο υπουργείο περιβάλλοντος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι δυσφορία προκαλεί στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις περιοχές του Κορδελιού και του Ευόσμου η πολυετής δυσοσμία και τα αρνητικά παρεπόμενά της.

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις αιτίες της δυσοσμίας αλλά αντιμετωπίζουν τις συνέπειές της,  όπως τα μάτια που τσούζουν, τα κλειστά παράθυρα και την αδυναμία να βγουν στα μπαλκόνια τους καθιστούν την καθημερινότητά τους αφόρητη.

Όπως συνεχίζει το κείμενο της ερώτησης, σύμφωνα με ανησυχητικά δημοσιεύματα από τον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι πολίτες θεωρούν ότι η δυσοσμία προέρχεται από τη σωρευτική περιβαλλοντική επιβάρυνση της δυτικής πλευράς  της πόλης. Οι πολίτες επίσης συνδέουν το κοκτέιλ ρύπανσης στις περιοχές όπου ζουν, με τη δυσοσμία και τους ρύπους από τη λειτουργία διυλιστηρίων, μεγάλων αποθηκών πετρελαιοειδών και από άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες.

Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάται  ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα ανακοινωθούν επίσημα στους πολίτες οι αιτίες που προκαλούν τη δυσοσμία,  στην οποία υποβάλλονται εδώ και χρόνια;

2. Αφού προσδιοριστούν οι αιτίες, με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε;

 

πηγή: thessnews.gr

Μοιραστείτε το!