Τριανταφυλλίδης κατά ΝΔ: Οι “ικανοί” ομολογούν αδυναμία πληρωμής μισθών  και συντάξεων.(ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθέτηση Α.Τριανταφυλλίδη στη συζήτηση του σ/ν του Υπ.Οικονομικών “Συνταξιοδοτικές Διατάξεις Δημοσίου και Τροποποίηση του Ν.4387/2016:

Από τα Πρακτικά της Βουλής

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη καμπή. Όλοι μας εμείς και κυρίως οι Βουλευτές της πλειοψηφίας, έχουμε απόλυτη αίσθηση και συναίσθηση του μείζονος και του ελάσσονος και κανείς από εμάς δεν θα πει περί πανηγυριών κλπ.

Ακούγονται περίπου ως ανέκδοτα, ότι δεν υπάρχουν επώδυνα και πολύ δύσκολα σημεία, αλλά αυτή η αίσθηση του μείζονος και του ελάσσονος με βάση και τη στάση της Αντιπολίτευσης, καθιστά ξεκάθαρη τη θέση μας και τη σχέση μας με την ιστορία και την επιλογή που κάναμε να στηρίξουμε μέχρι τέλους την προσπάθεια της χώρας για να βγει από το μνημονιακό κανιβαλλισμό.

Ακούω κριτικές για τον Τσακαλώτο, ξεσήκωσε μάλιστα και θύελλα εδώ πριν από λίγο σε σχέση με αυτό που είχε πει για το αφορολόγητο. Αν ο Τσακαλώτος θα έπρεπε να παραιτηθεί σε σχέση με την απόσταση που πήρε από εκείνη τη δήλωσή του, σίγουρα οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών με τα εγκλήματα που έκαναν, θα έπρεπε να έχουν αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Συντάγματος. Και να μην αρχίσω να λέω αμετανόητοι εραστές του μαύρου της κινδυνολογίας και της καταστροφολογίας, αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Ακουσα τον κ. Σταϊκούρα, τον βλέπω μπροστά μου, αγαπητέ Χρήστο σε κοιτάω στα μάτια, να λες όπως έχω πει και κατά το παρελθόν, η Κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία στον πρώτο όροφο. Μάλλον, ο αγαπητός Χρήστος Σταϊκούρας εννοεί ως πρώτο όροφο, λησμόνησε να το διευκρινίσει, πρώτος όροφος του υπόγειου πάρκινγκ της ΝΔ, όπου μαζί με το ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να ενταφιάσουν τις ελπίδες και τις προοπτικές ενός ολόκληρου λαού. Παρέδωσαν μια χώρα χρεοκοπημένη, παραδομένη, λεηλατημένη.

Θα μου πείτε διατυπώσεις, εκτιμήσεις. Πάω στην απόδειξη. Το αγαπημένο σας Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής του κ. Λιαργκόβα, δεν είναι κανένας Συριζαίος για όνομα του Θεού, ανεξάρτητη αρχή περίπου. Διαβάζω εδώ από τη σελίδα 14 της Έκθεσης για το 2014, εσείς οι ικανοί που θέσατε στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014, όταν ήταν έτοιμη να απογειωθεί η οικονομία με 1,5% εσείς οι ικανοί, φτάσατε όπως λέει το Γραφείο Απολογισμού – Προϋπολογισμού, ο κ. Λιαργκόβας, στο 0,3%.

Να διαβάσω από μέσα «το 2014 η χώρα εμφάνισε ένα πρωτογενές πλεόνασμα δηλαδή πλεόνασμα εσόδων έναντι δαπανών πριν από την πληρωμή τόκων μόλις 0,3% του ΑΕΠ, ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός είχαν θέσει ως στόχο το 1,5% δηλαδή υπήρξε η στέρηση 2 δις, εσείς οι ικανοί, οι αποτελεσματικοί; Το καταθέτω στα πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καταθέτει έγγραφο το οποίο επισυνάπτεται στο τέλος του πρακτικού)

Ο κ. Χαρδούβελης, τον θυμάστε τον Γκίκα, είναι ένας από τους πρώην Υπουργούς Οικονομικών, ο οποίος έπρεπε να έχει αυτοπυρποληθεί, όπως είπα. Μιλάει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για επενδύσεις στην Ελλάδα και αναπτυξιακή προοπτική το 2014, αγαπητέ Γιώργο Σταθάκη, και λέει εκεί: το παραγωγικό αποτέλεσμα της χώρας που το 2014 είναι 5 Νοεμβρίου του 2014 λέει ο κ. Χαρδούβελης, που καθόταν εκεί στη δεύτερη καρέκλα, Υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

Το παραγωγικό αποτέλεσμα της αγοράς στις 5 Νοεμβρίου του 2014 – είναι ο κύριος Χαρδούβελης Υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά και του Βενιζέλου – έχει επιστρέψει στη δεκαετία του 1960, οι απογειούμενοι.

(Στο σημείο αυτό ο κύριος Τριανταφυλλίδης καταθέτει έγγραφο, το οποίο παρατίθεται συνημμένο στο τέλος του πρακτικού)

Ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο αδελφός σοσιαλιστής – διαβάζω από την Ναυτεμπορική – λέει ότι «οι ελίτ στην Ελλάδα λεηλατούσαν για πολλά χρόνια και η Ευρώπη απλώς κοιτούσε. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι», λέει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, «λεηλατούσαν τη χώρα και η Ευρώπη», που τώρα κόπτεται για τα πλεονάσματα, «απλώς κοιτούσε».

(Στο σημείο αυτό ο κύριος Τριανταφυλλίδης καταθέτει έγγραφο, το οποίο παρατίθεται συνημμένο στο τέλος του πρακτικού)

Είμαστε στον πρώτο όροφο του κυρίου Σταϊκούρα, αλλά του υπογείου πάρκινγκ. Απαντώ στο Χρήστο Σταϊκούρα έχοντας απέναντί μου το Χρήστο Σταϊκούρα. Αποκάλυψη από το συνάδελφό μας, το Δημήτρη Μάρδα. Μιλούν στην Επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και λέει εκεί ότι αποκαλύπτει ο Χρήστος Σταϊκούρας ότι «μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πράγματι, η χώρα είχε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ». Η προηγούμενη Κυβέρνηση, δηλαδή, παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση ταμειακό πλεόνασμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ. «Οι εκτιμήσεις ήταν» και ορθώς αναφέρεται σε αυτό ο Υπουργός, κύριος Μάρδας, «ότι, αν η σημερινή Κυβέρνηση δεν αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, στο τέλος του Φεβρουαρίου, η χώρα θα είχε ανάγκη από νέο δανεισμό». Πράγματι, λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Χρήστο Σταϊκούρα, που είναι στον πρώτο όροφο ακόμη, «δεν θυμάμαι τώρα», λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας για τον Χρήστο Σταϊκούρα, «ήταν 450, 470 ή, 500 εκατ.. Το πρόσημο θα ήταν αρνητικό στο τέλος του Φεβρουαρίου». Αυτός είναι ο πρώτος όροφος στη Ν.Δ. που δεν θα είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Φεβρουάριο του 2015, έτσι για να μην τρελαθούμε.

Επειδή ο αγαπημένος μου ο Χρήστος Σταϊκούρας θα πει ότι αυτό που καταθέτω στα πρακτικά είναι από την αγαπημένη μου «Αυγή» – είναι η «Αυγή» και το υπογράφει ο Κώστας Πλακίδας – έχω εδώ τα πρακτικά της Επιτροπής Ισολογισμού και Απολογισμού, σελίδα 30 και καταθέτω λέξη προς λέξη την παράγραφο όπου ο κύριος Σταϊκούρας εξηγεί για ποιο λόγο το Φεβρουάριο του 2015 δεν θα είχαν λεφτά να πληρώσουν οι απογειούμενοι μισθούς και συντάξεις. Θα είχα να πω πολλά. Καταρρέουν τα έσοδα. Αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τελείωσε. Προκύπτει δημοσιονομικό κενό. Αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τελείωσε. Έρχεται ο κόφτης, ο «λίβας που καίει τα σπαρτά τα σπαρτά». Πάει και ο κόφτης. Μετά η υπερφορολόγηση και έρχεται ο Τσακαλώτος. Ποιος Τσακαλώτος; Καταθέτω στα πρακτικά για τον κύριο Στουρνάρα – άλλος κατεξοχήν «συριζαίος» – που λέει στην Επιτροπή Οικονομικών «όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σαφώς και φέτος οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν συμβάλει μέχρι τώρα σε αύξηση εσόδων 1,5 δισ.». Αυτά τα λέει ο Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικών για την «ανίκανη» Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Το καταθέτω και αυτό στα πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο κύριος Τριανταφυλλίδης καταθέτει έγγραφο, το οποίο παρατίθεται συνημμένο στο τέλος του πρακτικού)

Το ερώτημα του κόσμου που μας βλέπει είναι γιατί το πλαστικό χρήμα δεν μπορούσε να εφαρμοστεί το 1990 ή το 2001 ή το 2010; Γιατί δεν μπορούσαμε να γλιτώσουμε τα 10 δισ. ευρώ φοροκλοπή που έλεγε η Κομισιόν, ότι κάθε χρόνο χάνουμε από το Φ.Π.Α. 10 δισ. ευρώ. Έχω να καταθέσω και κάτι ακόμη στα πρακτικά όσον αφορά την στοχοποίηση συγκεκριμένων περιοχών. Δεν είναι το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα ή το Πέραμα. Είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος όσο αφορά τη φοροδιαφυγή που ήταν πρωταθλητές. Η Ρόδος, η Μύκονος και η Σαντορίνη ήταν πρωταθλητές στο στοχοποιημένο κυνήγι, για να έχουμε και το ταξικό μας πρόσημο.

(Στο σημείο αυτό ο κύριος Τριανταφυλλίδης καταθέτει έγγραφο, το οποίο παρατίθεται συνημμένο στο τέλος του πρακτικού)

Το καταθέτω και αυτό στα πρακτικά, για να ξέρουμε σε ποιον πρώτο όροφο παρέδωσε τη χώρα η παράταξη του κυρίου Σταϊκούρα. Να είστε καλά. Καλό σας βράδυ.

 

Μοιραστείτε το!