Α.Τριανταφυλλίδης: “Σε ρόλο ψαλιδοχέρη το ΔΝΤ.Ώρα να μας κουνήσει το μαντήλι”.(ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθηγητή, κ. Μιχάλη Ψαλιδόπουλο σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις διεθνώς και στην Ελλάδα».

Ακολουθεί το βίντεο της τοποθέτησης:

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Ψαλιδόπουλε εκπροσωπείτε έναν φορέα του IMF  του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που οι  Έλληνες πολίτες τον γνώρισαν ως «ψαλιδοχέρη». Δεν θέλω να κάνω λογοπαίγνιο μεταξύ του ονόματός σας, έχετε δει την κινηματογραφική ταινία ο ψαλιδοχέρης, που αφορά πλέον εδώ και 8 χρόνια τις περικοπές σε κάθε είδους επιδόματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, και αν θέλετε αυτό είναι και το μότο, γιατί σωστά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν είναι ευαγές ίδρυμα, αλλά, είναι ο παγκόσμιος τοκογλύφος  και ο λογιστής, ο οποίος εγγυάται τα κεφάλαια των τραπεζών, όπως τα εγγυήθηκε με την παρουσία του, δηλαδή των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών , έτσι ώστε να πέφτουν έξω χώρες, λαοί και να οδηγούνται στις αυτοκτονίες φτάνει το τραπεζικό κεφάλαιο να έχει εδραιωμένη την παρουσία του.

Δεν θα σας μιλήσω με όρους πολιτικούς και ιδεολογικούς που έχουν να κάνουν με το κόμμα μου, τον ΣΥΡΙΖΑ, θα σας μιλήσω τη γλώσσα που αντιλαμβάνεστε και  εκπροσωπείτε. Πριν από λίγο έγινε γνωστό  από το Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, το επίσημο πρακτορείο της χώρας, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το τετράμηνο έφτασε τα 7,5  δισ. ,έναντι 404 εκατ. ευρώ έλλειμμα την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 7,5 δισ.  πρωτογενές πλεόνασμα σε ταμειακή βάση με στοιχεία  της Τραπέζης  Ελλάδος.

Ρωτώ,   βάσει αυτών των στοιχείων και καθώς τρέχει το πρόγραμμα, σκοπεύει το IMF να άρει τις επιφυλάξεις του που το οδήγησαν τον Μάιο του 2017 για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση να επιμείνει, ότι πρέπει από τώρα να προβλέψουμε τη μείωση των συντάξεων για το 2019 μέχρι 18% και τη μείωση του αφορολόγητου το 2020, δηλαδή στις φορολογικές δηλώσεις του 2021; Σκοπεύετε λοιπόν βάσει πραγματικών δεδομένων και πραγματικών στοιχείων, ότι η χώρα έχει μπει πλέον σε μια ενάρετη ζώνη τακτοποίησης των οικονομικών της, ότι δεν υπάρχει, το πλιάτσικο, η αρπαχτή, η μίζα, η ρεμούλα και όλα αυτά.

Το τελευταίο το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι αυτό στα νοσοκομεία όπου ακόμη και η ορατή απώλεια της ζωής δεν οδήγησε κάποιους να συναισθανθούν ότι δεν κλέβουν κάποιο ταμείο, ότι κλέβουν ζωές με το να μειώνουν τις δόσεις των καρκινοπαθών.

Μιλάμε για ένα κύκλωμα που στήθηκε σε πάρα πολλά νοσοκομεία, χωρίς να το ξέρουν οι διοικητές των νοσοκομείων που είχαν τοποθετηθεί από Ν.Δ. -ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Δεν ήξεραν τίποτα οι διοικητές των νοσοκομείων, δεν ήξερε τίποτα το Υπουργείο. Αυτοί μόνοι τους τα έκαναν, φαρμακοποιοί, γιατροί και λοιπά και αυτά πληρώνουμε τώρα.

Αν ξέρω καλά από το γραφείο του κ. Χουλιαράκη, σας χρωστάει η χώρα 11.314.000.000. Τόσα χρωστάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έχετε την διάθεση αυτά τα λεφτά να σας τα πληρώσει ο ESM που σκοπεύει να μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο και ο φορέας σας να αποχωρίσει από το πρόγραμμα; Και ως ποιο βαθμό θα επιμείνετε στο μόνο ζήτημα, στην μόνη παράμετρο, που έχετε δίκιο, αλλά να την διεκδικήσετε, όχι να τα βρείτε στο παρασκήνιο, που είναι η απομείωση του χρέους. Ότι αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει αν δεν γίνει μια σοβαρή ολοκληρωμένη απομείωση χρέους, η οποία θα αποκαταστήσει τη σχέση Α.Ε.Π. -δημοσίου χρέους και θα στείλει το μήνυμα στις αγορές ότι είναι βιώσιμο το χρέος, ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί από την χώρα μας, έτσι ώστε να ενισχύσετε και εσείς από την πλευρά σας.

Αν δείτε, λοιπόν, ποιος είναι αυτός ο χρόνος, σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, ότι κάτι τέτοιο δεν έχουν διάθεση να το κάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες, θα μας μαζέψετε την αντιπροσωπεία σας να μας κουνήσετε άσπρο μαντίλι και επομένως να βρει και η χώρα και ο λαός μας τουλάχιστον από την δική σας πλευρά την πιο ανακουφιστική και λυτρωτική στάση και θέση;

Σας ευχαριστώ.

Μοιραστείτε το!