Α.Τριανταφυλλίδης στο Real FM: “Να ακούσουμε με προσοχή τον βαθιά ενωτικό λόγο του Προέδρου της Δημοκρατίας”. (Ηχητικό)

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στο ρ/σ REAL FM και στο δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

ΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει ένα ερώτημα, πέρα από τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία, ένα ερώτημα που αφορά την εικόνα που βγάζει προς τα έξω η συγκυβέρνηση. Ο κ. Καμμένος βάζει τα δικά του τελεσίγραφα και το δικό του ασφυκτικό πλαίσιο. Ο κ. Κοτζιάς λέει το δικό του. Λέει δεν υπάρχει θέμα 180. Ο κ. Μαυραγάνης υφυπουργός της κυβέρνησης λέει ότι ο πρωθυπουργός του έχει ανίσχυρη υπογραφή. Όλα αυτά μήπως τελικώς κάνουν μία εξαιρετικά μεγάλη ζημιά;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Έτσι όπως επικοινωνιακά το παρουσιάζεται, σαν ένα κολλάζ διαφορετικών και αλληλοσυγκρουόμενων προσεγγίσεων. 

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλοίωσα κάτι;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Όχι. Για να κρατήσουμε το μείζον, επειδή έρχομαι ως Πρόεδρος της Επιτροπής των Απόδημων Ελλήνων, του Ελληνισμού της Διασποράς  της Βουλής, από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την παρουσία των μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του ελληνισμού, των απόδημων βουλευτών μας, των βουλευτών ελληνικής καταγωγής σε ξένα κοινοβούλια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο επικαλούμαι, όχι μόνο για τη βαθιά νομική του γνώση και τη βαθιά αίσθηση του εθνικού καθήκοντος, που μπορεί να τα συγκεράζει όλα αυτά και να τα εκφράζει με απόλυτα πετυχημένο τρόπο, ούτε να κρυφτώ πίσω από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Το κάνω γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος σηματοδοτεί και είναι το σημείο αναφοράς της ενότητας, πάνω απ’ όλα της ενότητας, γιατί πάνω απ’ όλα, από εσάς, από μένα, από τους ακροατές, όλοι μαζί, είναι η πατρίδα μας. Το λέω αυτό γιατί με τέτοιου είδους αναφορές “πουλήσατε προδώσατε”, “πουλήσατε προδώσατε», (αναρωτιέμαι «πού πάμε;». Καταλαβαίνω την αντιπολίτευση που θέλει να γίνει συμπολίτευση, που θέλει να γίνει κυβέρνηση αλλά όχι όμως πάση θυσία.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μα δεν το λέει η αντιπολίτευση

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Να βάλουμε στο μικροκομματικό βωμό το εθνικό συμφέρον;

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σας ρώτησα για τη στάση του κυβερνητικού σας ετέρου και για το κλίμα που δημιουργείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Άσχετα από τα όσα λέει η αντιπολίτευση, θα το σχολιάσουμε και αυτό για να μη νομίζετε ότι θα το αφήσω έξω.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Τα απαντώ ένα ένα. Για τους 180 απάντηση. Όταν έρθει η ώρα. Το Σύνταγμά μας ούτε το επιβάλλει ούτε το απαγορεύει. Θα το δούμε στην ώρα του. Γιατί προκαταβολικά, επειδή έτσι βολεύει. Βιάστηκαν να κουρέψουν τις συντάξεις. Δεν κουρεύονται είπε ο Μοσκοβισί. Βιάστηκαν να φέρουν τον κόφτη. Δεν έρχεται ο κόφτης. Βιάστηκαν να πέσουν έξω τα έσοδα. Δεν έπεσαν έξω τα έσοδα.

ΣΑΛΑΜΑΡΑ: κ. Τριανταφυλλίδη λέτε μόνο τη μία πλευρά, γιατί ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Σεντένο λένε κάτι άλλο.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Λοιπόν τα αφήνω αυτά στην άκρη. Αν θέλετε και αν συμφωνείτε μαζί μου, ελάτε να περπατήσουμε τον δρόμο που μας ενώνει και όχι τον δρόμο που μας χωρίζει. Τι είπε για το μείζον εθνικό θέμα ο Προκόπης Παυλόπουλος; Ότι η συμφωνία των Πρεσπών για όποιον την διαβάσει όμως. Όχι που αφήνεται σε κραυγές, σε ιαχές και σε συνθήματα και όχι σε αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν το Μακεδονικό, που το ανακάλυψαν 35 χρόνια μετά, αφού το χειρίστηκαν 17 κυβερνήσεις, 27 υπουργοί εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ως όχημα για να ρίξουν τον Τσίπρα και να ρίξουν την κυβέρνηση. Τι είπε ο νουνεχής, ο νομομαθής Προκόπης Παυλόπουλος; Είπε ότι πρώτον η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία αρχή. Δεύτερον. Αποδέχτηκαν οι γείτονες ότι είναι Σλάβοι, είναι σλαβικός λαός, είναι σλαβική η γλώσσα και αποκάλυψε αν θέλετε αυτό που δεν διαβάστηκε. Στο 1.3.δ λέει “οι όροι Μακεδονία και Μακεδόνας έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας. Τι λέει το άρθρο 7 της συμφωνίας; ¨ότι όλος ο αρχαίος Μακεδονικός πολιτισμός είναι ελληνικός πολιτισμός και αυτό γίνεται με την υπογραφή της άλλης πλευράς. Αυτό δεν πρέπει να το πούμε πριν διαφωνήσουμε για το ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη ή πολύ καλύτερη η συμφωνία; 

ΣΑΛΑΜΑΡΑ: κ. Τριανταφυλλίδη διαφωνείτε στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αυτό λέει ο Άκης. Από τη μία πλευρά εσείς κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία ότι σπέρνει τον διχασμό και από την άλλη πλευρά τα μηνύματα που στέλνετε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ, οι δύο κυβερνητικοί ετέροι, είναι τελείως διχαστικά γιατί είστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Τι πρέπει να νιώσουν οι πολίτες; Αυτό ρωτάμε.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Άκουσα μία εξαιρετική συνέντευξη στον κ.  Χατζηνικολάου του κ. Καμμένου. Είπε αν θέλετε, το έχω σημειώσει ως προσομοίωση διαπραγμάτευσης. Το ερώτημα δεν είναι, το έχετε ακούσει από μένα, να συμφωνήσει για το όνομα ο Τριανταφυλλίδης με τη Σαλαμάρα και με τον Παυλόπουλο, αλλά να συμφωνήσει η άλλη πλευρά. Η άλλη πλευρά συμφώνησε αλλά πρέπει, κι αυτό είπε, ο Πάνος ο Καμμένος. Στρώνουμε το τραπέζι πριν έρθουν οι καλεσμένοι. ποιοι είναι οι καλεσμένοι; Τα τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνουν είναι Βουλή, δημοψήφισμα, τα 2/3 της βουλής της FYROM. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη φορά βάζει έναν όρο, αλλά δεν ακούμε. Είπε: «Τότε και τότε μόνο τότε είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας δηλαδή κράτος και ΠΓΔΜ και FYROM και να έρθει προς κύρωση στη βουλή». Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί στη βουλή των Σκοπίων.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς γιατί τα επικαλείστε αυτά; Γιατί θα είχε αξία να τα επικαλείστε αν θέλατε να μην ισχύει η συμφωνία. Γιατί ο κ. Καμμένος τα επικαλείτε για να πει στο τέλος ότι όταν γίνουν όλα αυτά κι αν γίνουν,  εγώ θα το μπλοκάρω στη βουλή.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Δεν είπε θα το μπλοκάρω είπε …

ΣΑΛΑΜΑΡΑ: Δεν θα το αφήσω να περάσει….

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ :Είπε ή δημοψήφισμα, είπε ή 180 ή είπε αφού δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο τότε μπορώ να πάω και σε μία τρίτη εκδοχή. Αλλά είπε αυτά, τον άκουσα με τα αυτιά μου…..

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Για να μην περάσει κ. Τριανταφυλλίδη.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Είπε κ. Παυλόπουλε «εάν, όταν  και εφόσον». Μα έτσι λέγανε και στην αρχή του χρόνου. θα κόψετε τις συντάξεις.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καμμένος το ‘λεγε;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Ήρθε ο Μοσκοβισί χθες και είπε: δεν θα κόψετε τις συντάξεις. Αφήστε λοιπόν τη γειτονική χώρα, που με αυτήν διαπραγματευόμαστε, δεν διαπραγματεύεται ο Καμμένος με τον  Τριανταφυλλίδη. Διαπραγματεύεται η Ελλάδα με τα Σκόπια. 

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά κυβερνάει ο Καμμένος με τον Τριανταφυλλίδη. Συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας κοινός τόπος μεταξύ δύο κυβερνητικών ετέρων για ένα μείζον εθνικό ζήτημα. δεν θα ήταν καλό; Θα ήταν κακό;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: κ. Σαλαμάρα, κ. Παυλόπουλε. Είναι πρωτόγνωρο, είναι πρωτόφαντο;Στην έχουσα παράδοση συμμαχικών κυβερνήσεων στην Γερμανία, αφού εξήντλησαν 8 μήνες για να κάνουν κυβέρνηση, πριν από τρεις μέρες ήταν έτοιμη να καταπέσει η κυβέρνηση η συμμαχική της κ. Μέρκελ με τον κ. Ζεεχοφερ -πώς λέγεται- γιατί προέκυψε και σκάλωσαν σε ένα θέμα στο μεταναστευτικό.

ΣΑΛΑΜΑΡΑ: Μα αυτό σας λέει και ο κυβερνητικός σας εταίρος. ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν πάει στη βουλή με 151.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: κ. Σαλαμάρα δεν το λέω για σας, οι πεινασμένοι καρβέλια ονειρεύονται. Αφήστε να έρθει τότε εκείνη η ώρα. Ο κ. Καμμένος είπε εάν και εφόσον. Είναι ο κ. Καμμένος που είπε: Η χώρα έχει τον καλύτερο πρωθυπουργό από το 1974. Το είπε στο Ζάππειο. Αφήστε να έρθει εκείνη η ώρα. Μην ποιούμε το θέλημά μας και τους βαθύτερους πόθους μας να τους προβάλλουμε ως πραγματικότητα. Αφήστε πρώτα να εξαντλήσει η άλλη πλευρά που είναι τα Σκόπια. Να σταματήσει η αντιπολίτευση αυτόν τον βαθιά διχαστικό της λόγο “προδότες ξεπουλήσατε”, “προδότες ξεπουλήσατε” κι ας ακούσουν, δεν θέλουν να ακούσουν εμάς, ας ακούσουν τον νουνεχή λόγο του Προέδρου της Δημοκρατίας που και προχθές και σήμερα …

ΣΑΛΑΜΑΡΑ: Να τον ακούσει και ο κ. Καμμένος λέτε;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Όλοι πρέπει να τον ακούσουμε. Γιατί βάζει τα πράγματα σε μία σειρά. Μιλάει για σλαβικό έθνος, λέει δηλαδή δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, είναι σλαβικός ο γείτων λαός και κάτι άλλο. Να ρωτήσω έτσι για προβληματισμό. Εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον να αφεθεί η FYROM στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας; Αυτό για homework.

 

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα στην υπόθεση των συντάξεων. Έχετε κάνει μία συμφωνία για να μην ισχύσει ο δικός σας νόμος; Κι αν έχετε κάνει τέτοια συμφωνία γιατί δεν ενημερώνετε τους συνταξιούχους να ξέρουν οι άνθρωποι να περιμένουν ή να μην περιμένουν;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ερώτηση. Το ομολογώ ορκίζομαι ότι δεν έχω συνεννοηθεί με τον συνάδελφό μου τον Άκη Παυλόπουλο, ούτε με την κ. Σαλαμάρα. 2/2/2016 Απαντά στο ΣΚΑΙ στους κ. Παπαχελά και κ. Τζήμα και στην κ. Κοσιώνη ο αρχηγός Κυριακός, ο κ. Μητσοτάκης. Του λέει η κ. Κοσιώνη. Λέγοντας ναι σε μείωση επικουρικών συντάξεων λέτε ναι στη μείωση συντάξεων και απαντά -στις 2/2/2016 παρακαλώ αυτούς που δεν με πιστεύουν να μπουν στο google- Κ.Μητσοτάκης: «Δεν το έκρυψα. Δεν το έκρυψα. Μιλάω τη γλώσσα της Αλήθειας και αύριο θέλω να πράττω και τη γλώσσα της αλήθειας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ναι στη μείωση των συντάξεων” λέει ο κ. Μητσοτάκης. Ένα το κρατούμενο.

ΣΑΛΑΜΑΡΑ: Μα εσείς την ψηφίσατε και την φέρατε κ. Τριανταφυλλίδη τη μείωση των συντάξεων.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Όχι λέω και τι λέει η αντιπολίτευση, η οποία μέχρι προχθές μας έκανε κριτική 4ο μνημόνιο, 4ο μνημόνιο και όταν άκουσε τον κ Μοσκοβισί, τσαντίστηκε ο  μετριοπαθής κ. Χατζηδάκης, βγήκε από τα ρούχα του, λέει πέστε μας θα βγούμε από το πρόγραμμα; Λοιπόν φαίνεται ότι δεν θα υπάρχει  κι αν όλα πάνε καλά θα τα ανακοινώσει όχι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που με την ίδια ζέση και κοινωνική ευαισθησία λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει μείωση του αφορολόγητου. Δεν νοείται να λέμε βγαίνουμε από τα μνημόνια και μειώνουμε συντάξεις και αφορολόγητο. Αλλά αυτό όταν έχει όλα τα στοιχεία, όταν έχει συνεννοηθεί και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο, όταν θα συζητειθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα τα πει ο Αλέξης Τσίπρας που ηγείται της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. 

 

Μοιραστείτε το!