"Παραμένουμε όρθιοι στην ΕΡΤ3" -ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ -11/09/2013

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ -11/09/2013

Παραμένουμε όρθιοι στην ΕΡΤ3 

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη*

Τρεις μήνες Αγώνα να παραμείνουμε ΟΡΘΙΟΙ,

ΟΡΘΙΟΙ στην ψυχή μας και στο μυαλό μας, αλληλέγγυοι στους ΣΥΝ-αδέλφους μας που ΔΕΝ έκαναν αίτηση στη ΔΤ, που έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες του συμβιβασμού και της συνδιαλλαγής με το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, που αρνήθηκαν το συγχωροχάρτι, στο ανομολόγητο ακόμη ΛΑΘΟΣ-ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της Δημοκρατίας. Το Δίδυμο της κοινωνικής γενοκτονίας της χώρας, που αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, να τη διαλύσει σε κομμάτια και να την ανασυνθέσει με τους απολύτως πιστούς στα δύο κομματικά ιερατεία.

Στόχος τους μία Δ(ήθεν) Δημόσια Τηλεόραση, καρικατούρα της ΕΡΤ, απολύτως ελεγχόμενη (full control), μικρή και καχεκτική, εργαλείο επηρεασμού του μικρού πλέον και υπερήλικου κοινού της, με εργαζόμενους οιονεί ΟΜΗΡΟΥΣ, υποταγμένους στη μέγκενη των δίμηνων συμβάσεων, μοχλού μιας διαρκούς και διαχρονικής ανασφάλειας. Το «σοσιαλιστικό» μοντέλο της αορίστου χρόνου σύμβασης που εξασφάλιζε τη λειτουργική τους ανεξαρτησία, τους καθιστούσε ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ελέγχοντες της Εξουσίας τους, για όσους ήθελαν να την ελέγξουν, μέσα από τις εκπομπές τους στην ΕΡΤ. Ετσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί πως οι ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ-ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ- ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ-ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ παρουσιαστές της 11ης Ιουνίου της ΕΡΤ είναι ακριβώς οι ίδιοι που στελεχώνουν ΣΗΜΕΡΑ τον Δ(ιεθνή) Τ(ραγέλαφο). Το πρόβλημα δεν ήταν οι Αμαρτωλοί, το πρόβλημα ήταν οι Ενοχλητικοί.

ΟΡΘΙΟΙ απέναντι στους ΠΛΗΝ-αδέλφους που προτίμησαν να κινηθούν ΑΤΟΜΙΚΑ, να κάνουν αίτηση και να τεθούν αυτοβούλως στην υπηρεσία των Υβριστών τους, εντός του «θαλάμου δημιουργικής αναμονής» της ΔΤ, ακυρώνοντας τις δικές τους Αγωγές να επιστρέψουν στην ΕΡΤ, υιοθετώντας το κουτοπόνηρο σκεπτικό του ΤΡΟΥΠΩΜΑΤΟΣ, αφού τους έταξαν πως το μεταβατικό θα είναι και το ΜΟΝΙΜΟ, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ποιες αποφάσεις συλλογικών οργάνων, «να μη συμπράξουν στο έγκλημα» (ΠΟΕΣΥ), ποιες δεοντολογίες, ίσες αποστάσεις και ιστορίες για ρομαντικούς αγρίους;

ΟΡΘΙΟΙ παραμένουμε απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στους φίλους και τους συγγενείς, τις προτροπές ορισμένων μέσα σε αυτόν τον καπιταλιστικό νεομνημονιακό κανιβαλισμό που αλέθει τα πάντα «….να κοιτάξουμε την πάρτη μας», να σωθούμε εμείς και οι άλλοι να πάνε στον αγύριστο, να ξαναπαίξουμε τον Βέγγο και τον Χατζηχρήστο στον Ηλία του 16ου, «δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω».

ΟΡΘΙΟΙ παραμένουμε απέναντι στις δικές μας δεσμεύσεις «πως ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη διεκδίκηση εργασίας κάθε εργαζόμενου στην ΕΡΤ περνά σε αυτή τη φάση και δεδομένων των συνθηκών και των συσχετισμών μέσα από το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

α. να συνεχίσει να υπάρχει η ΕΡΤ3 μαζί με τα περιφερειακά ραδιόφωνα, με το ανθρώπινο δυναμικό που είχε, δυναμικό, ανοιχτό στη διαδικασία της αξιολόγησης κάθε στιγμή και ώρα,

β. συλλογικής και συνολικής εκτίμησης της πορείας του αγώνα και της διεκδίκησης με τους συναδέλφους μας στην Αθήνα και στην περιφέρεια» (απόφαση ΕΣΗΕΜΘ-23 Ιουλίου 2013).

Με την παρούσα κυβέρνηση ανοίξαμε λογαριασμούς.

Λογαριασμούς που θα λυθούν δικαστικά και πολιτικά μέχρι τέλους. Μετά την απόλυση, τη διαπόμπευση, τη χωρίς όρια εκδικητική μανία που έφτασε στο σημείο να ανασυρθούν και οι αλήστου μνήμης φάκελοι περί αριστεροκρατούμενης ΕΡΤ και την ιλαροτραγωδία της ΔΙΑΤΡΗΤΗΣ-ΑΚΥΡΗΣ προκήρυξης του εκ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Μάναλη, που ζητά από εμάς να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα, να καταπιούμε την προσωπική, ηθική και επαγγελματική βλάβη (όπως λέει ο λαός μας: τους φτύνουν και λένε βρέχει), μόνο ένας δρόμος μένει για εμάς και τις οικογένειές μας. Ο δρόμος του Αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση. Δεύτερη ζωή δεν έχει….

Το χρωστάμε στις ατελείωτες ώρες στα στούντιο, τα πλατό, τα μοντάζ, και την επιλογή ζωής που κάναμε για να φτιάξουμε όλοι μαζί την ΕΡΤ3. Ενα κανάλι που όλοι έλεγαν και συνεχίζουν να λένε τα καλύτερα, για τη σχέση κόστους-οφέλους, για τις εκπομπές της και το πρόγραμμά της. Ακόμη και τις τηλεθεάσεις της. Και όμως την εξαφανίζουν από τον χάρτη μόνο και μόνο γιατί η εκδικητική μανία και ο στόχος του απόλυτου ελέγχου έχει τυφλώσει τους ιθύνοντες.

Είμαστε ΟΡΘΙΟΙ, εκπέμπουμε πρόγραμμα, ειδήσεις, ενημερωτικές-θεματικές εκπομπές μέσα από τα στούντιο της ΕΡΤ3, διαδικτυακά. Την αυτόνομη, ανεξάρτητη, πολυφωνική μέσα στην κοινωνία και στους πολίτες ΕΡΤ3. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο, τις αντοχές μας και τις απαντοχές που γεννά η άμεση καθημερινή ώσμωση με την κοινωνία που πάλλεται και αγωνίζεται για να βγει από την Καιόμενη Βάτο του Μνημονίου, να υπερβεί τα καυδιανά δίκρανα του Φόβου της Τρόικας και των ενεργούμενών της.

Μπήκαμε στο ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ. Είμαστε στο ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ. Η Μετωπική Σύγκρουση είναι Αναπόφευκτη. Μόνο αυτή μπορεί να γεννήσει Ελπίδα και Προοπτική με γνήσια Δημοκρατικό περιεχόμενο και όχι αδειανά πουκάμισα για να τρουπώσουμε τις Ενοχές μας.

Αείμνηστε Γιάννη Μανωλεδάκη, πρύτανη του ποινικού δικαίου, ακολουθούμε την προτροπή σου: «να αγωνιστούμε για το Αδύνατο, για να μη βιώσουμε το Αδιανόητο».

…………………………………………………………………

* Μεταρρυθμισμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3

Μοιραστείτε το!