Απλήρωτο το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ εν μέσω πανδημίας | Ερώτηση 47 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα που αντιμετωπίζει το  επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ και αφορά στη μη καταβολή του μισθού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας σαράντα επτά (47) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Παρά τα κενά σε οργανικές θέσεις, μόνιμο και επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.Δυστυχώς, από επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων EKAB Θεσσαλονίκης προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, που περιήλθε σε γνώση μας και δημοσιοποιήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,   πληροφορηθήκαμε ότι το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ  δεν πρόκειται να λάβει τα δεδουλευμένα του για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο! Το γεγονός αυτό αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τη στιγμή μάλιστα που διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού».

Για το λόγο αυτό οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεση και οριστική λύση στο μείζον αυτό ζήτημα ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες του ΕΚΑΒ την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Απλήρωτο το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, εν μέσω δευτέρου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού».

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ο κρίσιμος επιχειρησιακός ρόλος του ΕΚΑΒ τόσο στην κάλυψη των αναγκών της πανδημίας όσο και στη διαχείριση των υπόλοιπων τακτικών υγειονομικών αναγκών.

Παρά τα κενά σε οργανικές θέσεις, μόνιμο και επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ενδεικτικές είναι και οι μαρτυρίες εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, οι οποίοι αναφέρουν πως οι εννέα από τις δέκα διακομιδές αφορούν περιστατικά covid-19. 

Δυστυχώς, από επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων EKAB Θεσσαλονίκης προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, που περιήλθε σε γνώση μας και δημοσιοποιήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,   πληροφορηθήκαμε ότι το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ  δεν πρόκειται να λάβει τα δεδουλευμένα του για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο! Το γεγονός αυτό αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τη στιγμή μάλιστα που διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο δεν θα καταβληθεί ο μισθός των επικουρικών του ΕΚΑΒ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο;
2.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο μείζον αυτό ζήτημα;

                                       Οι ερωτώντες βουλευτές

Τριανταφυλλίδης  Αλέξανδρος

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αμανατίδης Ιωάννης

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα(Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Γκιόλας Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ζεϊμπέκ Χουσεϊν

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Λάππας Σπυρίδωνας

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος (Θανάσης)

Πολάκης Παύλος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης  Ιωάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Τελιγιορίδου Ολυπία

Τζούφη Μερόπη

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Μοιραστείτε το!