Α.Τριανταφυλλίδης:«ΔΕΗ υπό Δημόσιο Έλεγχο-Aγκωνάρι της Κοινωνίας».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Το θέμα της Δ.Ε.Η. είναι ένα δυσεπίλυτο σταυρόλεξο, που ορίζεται από τις πρόσφατες εξελίξεις με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από τη μια- που δημιουργούν ένα αυστηρά προσδιορισμένο πλαίσιο- και από την άλλη, από την στρατηγική επιλογή μας η ΔΕΗ να μείνει, ως ο βασικός πυλώνας ενέργειας,  να παραμείνει στον έλεγχο και στη λειτουργία του Δημόσιου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μιλώντας για το μείζον ζήτημα της Δ.Ε.Η.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό πρόσωπο της Δημόσιας Εταιρείας Ηλεκτρισμού αλλά και στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: «Εάν θα έπρεπε   να μιλήσουμε για τα 2,3 δις «ληξιπρόθεσμα» της Δ.Ε.Η., όπως λένε οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, θα έπρεπε ταυτόχρονα να μιλήσουμε για τη ΔΕΗ που φροντίζει για την κοινωνία με την παροχή-διευκόλυνση τρεις  φορές  επί 36 δόσεις για την πληρωμή των λογαριασμών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη μείωση κατά 10% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, η οποία στενάζει κάτω από την συνεχιζόμενη πίεση περικοπών, λιτότητας και μνημονίων.

Αυτό προσπαθούμε, αυτό έχουμε κύριο μέλημα:  να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Αυτό δε γίνεται με εξυπνάδες απέναντι στον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται και πριν κλείσει καν η διαπραγμάτευση να ζητάτε με τέτοιου είδους κατάπτυστα κείμενα, εδώ και τώρα να προσέλθει. Ο διάλογος είναι ανοιχτός. Ο Υπουργός πήγε στην Κοζάνη και μίλησε σε ανοιχτή διαδικασία με όλους τους φορείς. Είναι καθημερινά ανοιχτός, όπως και η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα- να δώσουν τις δέουσες απαντήσεις», κατέληξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

Μοιραστείτε το!