Α.Τριανταφυλλίδης: «Έχουν συμφωνήσει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ερήμην του λαού και των κομμάτων;»(Video)

Τα σενάρια συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, που είχε ανακινήσει πριν τις Ευρωεκλογές η κα Νίκη Τζαβέλα, υποψ. Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, υπενθύμισε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Αναρωτήθηκε σήμερα όπως και τότε στις 2 Απριλίου «Τι ήξερε τον Απρίλιο του 2019 για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο η κα Τζαβέλα που δεν γνώριζαν ούτε τα κόμματα ούτε ο ελληνικό λαός;»

Ο κ.Τριανταφυλλίδης κατέστησε σαφή την υποστήριξή  του  στη διαχρονική θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και επί Κ. Καραμανλή και επί Α.Παπανδρέου και επί Α.Τσίπρα ότι  «μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν υπάρχουν διαφορές. Υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, η οποία για να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προϋποθέτει υπογραφή συνυποσχετικού από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη Ελλάδα και Τουρκία. Όλα τα υπόλοιπα, που εμφανίζονται ως δήθεν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, είπε ο κ.Τριανταφυλλίδης,  αποτελούν μονομερείς και απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις».

«Η συγκυρία επιβάλλει να τοποθετηθούμε με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης. Αυτό που είναι αναγκαίο την κρίσιμη δεδομένη στιγμή είναι η αποφασιστικότητα, η παλλαϊκή ενότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται, για λόγους εθνικού συμφέροντος, σε αυτά τα θέματα να αρθρώνει κανείς  αντιπολιτευτικό λόγο, ωστόσο η Κυβέρνηση έχει επιλέξει την αδράνεια, τον κατευνασμό και τη σύγχυση. Δεν εκπέμπει με σαφήνεια και καθαρότητα τον αδιαπραγμάτευτο για τα εθνικά δίκαια, εθνικό και πατριωτικό λόγο» κατέληξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Μοιραστείτε το!