Α.Τριανταφυλλίδης: «-Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας ΚΑΙ λόγω κορονοϊού. -ΠΑΡΑΤΑΣΗ τουλάχιστον ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ της ισχύουσας νομοθεσίας, που ψήφισε και η ΝΔ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη λήξη της ισχύουσας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας στις 30 Απριλίου του 2020 ΚΑΙ υπό το φως των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης επεσήμανε και πρότεινε τα ακόλουθα:  

«Πάση θυσία η πρώτη, μόνη και λαϊκή κατοικία θα πρέπει να προστατευθεί. Δεν μπορεί η ΝΔ, η οποία υπερψήφισε τη διάταξη που προτείναμε ως ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Απρίλιο του 2019, όταν η χώρα βρισκόταν εντός των μνημονίων, σήμερα που βρισκόμαστε εκτός των μνημονίων και υπό το βάρος των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού να επιτρέψουμε τόσο η ΝΔ ως Κυβέρνηση όσο και εμείς ως αντιπολίτευση αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να αφήσουμε την άπορη οικογένεια, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του στεγαστικού της δανείου, να βγει στο δρόμο.

Να υπενθυμίσουμε από τα πρακτικά της Βουλής τότε, ότι οι βουλευτές της ΝΔ μας εγκαλούσαν για το ότι ψηφίζουμε τη συγκεκριμένη διάταξη μόνο για ένα χρόνο.

Πεδίο δόξης λαμπρόν, λοιπόν, για να αποδείξουν και την κοινωνική τους ευαισθησία οι Κυβερνώντες, να παρατείνουν  τουλάχιστον για ένα ή περισσότερα χρόνια την ισχύουσα διάταξη νόμου που είχαν υπερψηφίσει τον Απρίλιο του 2019.  

Καλώ, λοιπόν, την Κυβέρνηση άμεσα,  με βάση και τις κοινωνικές συνέπειες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού  να φέρει τροπολογία-ρύθμιση για να προστατεύσει τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και να παρατείνει τη ρύθμιση που λήγει στις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους και  αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ, μέχρι τον Απρίλιο του 2021».

Μοιραστείτε το!