Α.Τριανταφυλλίδης-Βουλή : -«Η Αστυνομία κλείνει τους δρόμους και προκαλεί την αγανάκτηση του κόσμου και όχι οι 30-40 διαδηλωτές. -Ετοιμάζεται για την επερχόμενη κοινωνική θύελλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αστυνομία». (Video)

Για «έκτρωμα» που δεν επιδέχεται βελτιώσεων ή τροποποιήσεων έκανε λόγο ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις  στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καλώντας ταυτόχρονα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να το αποσύρει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης «Αυτό το έκτρωμα δεν τροποποιείται, δεν βελτιώνεται, αποσύρεται. Λειτουργεί όπως όλες οι κυβερνητικές πράξεις για το θεαθήναι. ‘Ένα φτιασίδωμα επικοινωνιακό για να δείξει ο κ. Μητσοτάκης ότι δήθεν είναι αυτός που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δηλ. αυτούς οι οποίοι δεν πειθαρχούν, «δεν υπακούουν προς τας διαταγάς, δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις», ξέρει πολύ καλά αυτός τι να τους κάνει». Είναι έτσι άραγε;

«Η κυβερνητική προπαγάνδα αναφέρει συνεχώς «οι 30-40 που κλείνουν τους δρόμους, οι  30-40 που κλείνουν τους δρόμους, οι 30-40 που κλείνουν δρόμους». Είναι Ψευδές. Αποκαλύφθηκε:

1.Τα προεδρικά διατάγματα του 1991, επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη, και το Π.Δ. του 2013 που φέρει την υπογραφή του κ.  Δένδια προβλέπουν, καθορίζουν και ήδη υλοποιούνται ότι οι  30-40 κάθονται στο πεζοδρόμιο και δεν κλείνουν τους δρόμους.

2.Κατέστη σαφές από την αναφορά των εκπροσώπων των αστυνομικών στην ακρόαση των φορέων ότι το κέντρο της αστυνομίας είναι αυτό που  κλείνει τους δρόμους τους τέσσερις από πάνω δρόμους και τους τέσσερις από κάτω δρόμους, και προκαλεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο και την αγανάκτηση του κόσμου, ενώ είναι ένας και συγκεκριμένος δρόμος, όπου οι διαδηλωτές με την πορεία του εκφράζουν το αίτημά τους.»

Συνέχισε δε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι το δεύτερο ισχυρό χτύπημα στο Κράτος Δικαίου σε διάστημα μόλις ολίγων ημερών. Mετά την ανακοίνωση για το σκάνδαλο της Novartis, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προσφέρουν πολιτικό άσυλο στους Whistleblowers για τις καταθέσεις τους, θεωρώντας ότι η χώρα από την οποία προέρχονται δεν πληροί τους όρους για να τους παράσχει  ασφάλεια και τη δυνατότητα απρόσκοπτα να παίξουν το ρόλο τους, το δεύτερο χτύπημα στο Κράτος Δικαίου είναι αυτό το σχέδιο νόμου που συνιστά ουσιαστικά την αμφισβήτηση του σκληρού  πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνέρχεσθαι,, του εκφράζεσθαι κ.λπ.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη ο κ. Τριανταφυλλίδης  τόνισε με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος: «Κύριε Υπουργέ, αφήστε τις διαδηλώσεις και κοιτάξτε να αντιμετωπίσετε την αυξανόμενη βία και εγκληματικότητα. Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα το κραυγαλέο γεγονός του επιχειρηματία στην Άσσηρο, που σε 45 μέρες τον περασμένο Φεβρουάριο τον έκλεψαν εννέα φορές, όπως παρουσίασε τότε ο ΣΚΑΙ. Το αίσθημα ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας δεν κινδυνεύει από αυτούς που διαδηλώνουν ήρεμα και ειρηνικά».

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη και της απάντησής του στον κ.Χρυσοχοΐδη:

Μοιραστείτε το!