Α.Τριανταφυλλίδης για Novartis Gate: «Η επίκληση της παραγραφής αποτελεί ομολογία ενοχής».(Ηχητικό)

 

“Μου κάνει εντύπωση ότι από την πρώτη στιγμή κάποιοι μίλησαν για παραγραφή. Όταν επικαλείσαι την παραγραφή αυτό συνιστά απόδειξη-ομολογία ενοχής. Είναι σα να λες: «ναι έγιναν, αλλά έχουν παραγραφεί». Άλλωστε το ίδιο το Σύνταγμα, διαβάζω άρθρο 86, παρ. 5: «Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

Δηλαδή οι ίδιοι θα έπρεπε να σπεύσουν και να επιδιώξουν να υπάρξει δικαστική διαδικασία. Έπρεπε δηλαδή  ο καθένας τους να βγει μπροστά και να διεκδικήσει να καθαρίσει την τιμή και την υπόληψή του, το μέτωπό του, αντί να λέει  ότι τα αδικήματα παραγράφηκαν. Δεν αποτελεί αυτό ομολογία ενοχής;» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Novartis Gate και τη φερόμενη εμπλοκή σε αυτό δύο πρώην Πρωθυπουργών και οχτώ πρώην Υπουργών.

Αναφερόμενος στη ζημία που προκάλεσε η υπόθεση Novartis στο ελληνικό δημόσιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «Υπουργός Υγείας των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, είχε μιλήσει για “πιράνχας”. Αυτά τα “πιράνχας” προκάλεσαν  το ¼ του δημοσίου χρέους της χώρας,  320 δις είναι όλο το δημόσιο χρέος, τα 80 με 85 δις αφορούν το χώρο της Υγείας. Ειδικότερα: ΚΕΕΛΠΝΟ, Ντυνάν, τα αναλώσιμα νοσοκομείων σε σχέση με τις τιμές της Κύπρου 50 έως 100 φορές πάνω έφταναν και αγοράζονταν στην Ελλάδα από τα Νοσοκομεία. Το πιο σημαντικό όμως που πρέπει να πούμε είναι το εξής: την ώρα που στα χρόνια του μνημονιακού κανιβαλισμού το 2010, το 2011, το 2012, ο παππούς και η γιαγιά δεν είχαν να αγοράσουν το φάρμακό τους, αυτοί οι τύποι πολλαπλασίαζαν, όπως λέει η κατηγορία, έβαζαν 20%-30% πάνω στο φάρμακο, πάνω στην τιμή του, για να εξοικονομήσουν τα σχετικά.  Δηλαδή επιβάρυναν  τους Έλληνες πολίτες, για  μια συσκευασία των 100ευρώ, με 20 ευρώ επιπλέον, δίνοντας καθαρά επιπλέον κέρδη 8 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν τα λέμε εμείς. Καλά να είναι οι Αμερικανοί που τα έψαξαν και τους “έβγαλαν στη σέντρα”», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!