Α.Τριανταφυλλίδης για self test: “…Και στο τέλος κερδίζει πάντα η Siemens”. (Video)

«Για να ασχοληθεί η παρούσα Κυβέρνηση με ένα ζήτημα πρέπει να είναι ή ρουσφέτι ή μπίζνα», τόνισε με σκωπτικό ύφος ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξή του στο Kontra Channel και στη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη, ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με τη fast track διαγωνιστική(;) διαδικασία της προμήθειας 10 εκατομμυρίων self tests. 

Όπως υπογράμμισε ο κ.Τριανταφυλλίδης «Αναρωτιόμασταν: Γιατί η Κυβέρνηση εδώ και δώδεκα μήνες δεν αποδέχτηκε τις εκκλήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τη διενέργεια Μαζικών Τεστ; Γιατί η Κυβέρνηση, που τιμολόγησε και έβαλε σε διατίμηση τους  ελέγχους PCR, έσπευσε μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, με ταχύτητα ρεκόρ, να ανακοινώσει εκατομμύρια self test; Αυτά αναρωτιόμασταν και λάβαμε την απάντηση μετά την παρέλευση λίγων ημερών από τις ανακοινώσεις Σκέρτσου. Η πληροφορία ότι η εταιρεία που θα αναλάβει την προμήθεια 10.000.000 self tests κορονοϊού ανά βδομάδα είναι η Siemens, παλιά γνώριμη, τρόφιμη του ελληνικού δημοσίου και των ελληνικών κρατικών προμηθειών, μέσω ενός fast track δήθεν διαγωνισμού. Εκεί που δεν είχαν να πληρώσουν τα μερικά τεστ, τα PCR και τα rapid test, ξαφνικά βρέθηκε η Siemens που θα προμηθεύσει 10 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα. Όπως είναι γνωστό άλλωστε «…στο τέλος κερδίζει πάντα η Siemens», κατέληξε σκωπτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω self test έχει την έγκριση μόνο του γερμανικού ΕΟΦ και όχι την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!