Α.Τριανταφυλλίδης: “Δίχως τέλος για τους Θεσσαλονικείς ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της Κυβέρνησης για το Μετρό”. (Ηχητικό)

Για «ευθεία πρόκληση» και «εμπαιγμό των Θεσσαλονικέων από τον Υπουργό Μεταφορών» έκανε λόγο ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Στο Κόκκινο» 91.4 και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ.Καραμανλή σχετικά με το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στο 95% του έργου πλην του Σταθμού της Βενιζέλου, που είχε το συγκεκριμένο ζήτημα με τα Αρχαία, όπου βρήκαμε λύση «και Μετρό και Αρχαία». Οι τέσσερις πρώτοι συρμοί είχαν έρθει το Μάιο του 2019 και αμέσως μετά, εντός του έτους, του 2019, θα έρχονταν το σύνολο των συρμών. Στη συνέχεια,  το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα γίνονταν τα δοκιμαστικά δρομολόγια και από τα μέσα του 2020 και μετά θα είχαμε Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Τώρα που μιλάμε δεν θα ταλαιπωριόταν ο κόσμος, θα είχε Μετρό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε Μετρό η Θεσσαλονίκη. Αποφάσισε ωστόσο η Κυβέρνηση της ΝΔ να μην τηρήσει το υπάρχον χρονοδιάγραμμα. Και το εύλογο ερώτημα είναι γιατί; Αφού θα μπορούσε ο Μητσοτάκης να ολοκληρώσει το υπάρχον χρονοδιάγραμμα και να κόψει την κορδέλα στα μέσα του 2020 λειτουργείας του Μετρό. Η απάντηση προφανής: γιατί υπόγραψαν πολιτικά γραμμάτια στις κατασκευαστικές εταιρείες. Όπως λέει και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποψιάζεται το λόγο, “υπόγραψαν deals-συμφωνίες”. Δεν υπάρχει άλλος λόγος πίσω από την απόφαση της Κυβέρνησης να δοθεί νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2023 και τώρα πιθανότατα το 2025. Είναι εμπαιγμός και κοροϊδία. Ο κ.Καραμανλής είναι και αυτός δέσμιος των προεκλογικών πολιτικών γραμματίων που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση, αλλιώς δεν εξηγείται. Αυτό λέει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, αυτό αντιλαμβάνεται, γιατί υποφέρει καθημερινά με τον κολοβό ΟΑΣΘ, τη στιγμή που στην Αθήνα υπάρχουν έξι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».  

Στον απόηχο της ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου από τους βουλευτές της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε «Το ζητούμενο είναι η πολιτική ανατροπή. Εμμονικά η Κυβέρνηση της ΝΔ με τον ιδιωτικό τομέα και με τους εργολάβους συνειδητά και απόλυτα. Εργολαβικά παντού: στην Παιδεία, στην Υγεία, όλα στον ιδιωτικό τομέα. Ο αγώνας συνεχίζεται και το πολιτικό δια ταύτα είναι πολιτική ανατροπή. Διαφορετικά ούτε χαραμάδες, ούτε ελπίδες, ούτε φενάκη αισιοδοξίας», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!