Α. Τριανταφυλλίδης: «Επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομίας-Τέλος στο καθεστώς της μίζας και της ρεμούλας».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Ελληνική Οικονομία είναι οριστικά στις διεθνείς αγορές, αλλά η καθημερινότητα (ανεργία, φτώχια) των συνανθρώπων μας είναι το κύριο μέλημα της Κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Καλοκαιρινή Ενημέρωση». Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούνται τα δεκατρία   Περιφερειακά Συνέδρια, με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο τόσο την καταγραφή των τοπικών θεμάτων όσο και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιφέρειας.

Ο μύθος της επιβάρυνσης της οικονομίας με 100 δις παραμένει ατεκμηρίωτο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ενώ ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε ότι τα στοιχεία είναι θετικά από τη χρήση του πλαστικού χρήματος παρά τη συνεχιζόμενη αντίδραση και άρνηση ελάχιστων  συντεχνιών για την εφαρμογή του συστήματος POS.

Συγκεκριμένα ερωτήματα έθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης για την αδικαιολόγητη “100% προκαταβολή”  προς επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν υλοποιήσει ούτε κατ’ ελάχιστο ποσοστό το επενδυτικό τους πλάνο και παρόλα αυτά ελάμβαναν το 100% της επιδότησης που είχε εγκριθεί στη διάρκεια της θητείας του κ. Μηταράκη.

Δείγμα αποφασιστικής ριζικής τομής και χρηστής διοίκησης αποτελεί ο νέος  νόμος, που βάζει τέλος στον αμαρτωλό ΟΑΣΘ των  60 χρόνων λειτουργίας του, αφού πλέον η Θεσσαλονίκη αποκτά λειτουργικό συγκοινωνιακό δίκτυο.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε τη λαϊκή διαπίστωση για την Κυβέρνηση έτσι όπως διατυπώνεται καθημερινά από τους απλούς πολίτες: «Ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση για τη λιτότητα, τα σκληρά μέτρα, το δημοψήφισμα, τα μνημόνια, αλλά ωστόσο να επισημάνουμε ότι αυτοί δεν κλέβουν, κόπηκε η μάσα ».

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

Μοιραστείτε το!