Α.Τριανταφυλλίδης: «Ζητώ να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής – Μητσοτάκης και Τασούλας να απολογηθούν για την ημέρα ιστορικής ντροπής του Κοινοβουλίου». (Ηχητικό)

Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής για την ημέρα ιστορικής ντροπής του Κοινοβουλίου ζήτησε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο ρ/σ 102 FM της ΕΡΤ3 και στους δημοσιογράφοους Ασπασία Βούζη και Δημήτρη Καραμαούνα.

Όπως υπογράμμισε «Ζητώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του κ. Τασούλα, ως Προέδρου της Βουλής, γι’ αυτό το βαρύτατο ατόπημα. Δεν ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων, δεν ενημέρωσε τα κόμματα. Ζητώ με βάση το άρθρο 150 του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει κατάθεση προτάσεως μομφής κατά του Προέδρου, με την υπογραφή 50 βουλευτών»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων «εσείς γιατί δεν φύγατε;» ο κ.Τριανταφυλλίδης απάντησε: «Άλλοι ήρθαν, άλλοι δεν ήρθαν, άλλοι έφυγαν, άλλοι έμειναν. Γι’ αυτό ζητώ να κινηθούμε θεσμικά ως κόμμα γιατί ακολουθούμε τον Πρόεδρό μας. Είμαστε συντεταγμένο και συγκροτημένο κόμμα. Δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προσέλθει στη Βουλή και να απολογηθεί και ο ίδιος για την ημέρα ιστορικής ντροπής του Κοινοβουλίου.

«Να δώσει εξηγήσεις ο κ.Μητσοτάκης αν και ο ίδιος ζητά την παραίτηση του κ. Τασούλα, αφού ανέφερε δια του εκπροσώπου του ότι ήταν άστοχη και λανθασμένη η επιλογή της παρουσίας του αζοφίτη φασίστα στη Βουλή

ή να δικαιολογήσει και να επιχειρηματολογήσει για ποιο λόγο πρέπει να παραμείνει στη θέση του ο κ. Τασούλας» κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ.Τρανταφυλλίδη:


Μοιραστείτε το!