Α.Τριανταφυλλίδης: «Η ηχηρή παρέμβαση-χαστούκι του Σταύρου Ξαρχάκου να ξυπνήσει και να συνετίσει Μενδώνη και Μητσοτάκη».

«Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι επαίτες, αλλά δεν επιθυμούν να τους εμπαίζει και να τους κοροϊδεύει κανείς. Η Κυβέρνηση αναφέρθηκε στο περιβόητο επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο όμως από τους καλλιτέχνες το έλαβαν μόνο όσοι είχαν ενεργές συμβάσεις πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή μόλις ένας στους πέντε. Για παράδειγμα από τους έξι χιλιάδες ηθοποιούς-μέλη του Σ.Ε.Η., μόνο οι χίλιοι έλαβαν το εν λόγω επίδομα και μόνο το 20% των χορευτών»,  τόνισε αναφερόμενος στο κορυφαίο θέμα των ημερών ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην τηλεόραση του Bluesky.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επεσήμανε τη μεγάλη λαϊκή κατακραυγή κατά της Κυβέρνησης στο θέμα της μη λήψης μέτρων για τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας για την αδιαφορία της Κυβέρνησης στον κλάδο του πολιτισμού, υπογράμμισε τα εξής «Η ηχηρή παρέμβαση-χαστούκι στην Κυβέρνηση από τον  Σταύρο Ξαρχάκο έγινε με την ελπίδα να ξυπνήσουν και συνετιστούν η κυρία Μενδώνη και ο κύριος Μητσοτάκης, για την απαξία με την οποία προσεγγίζουν το χώρο του πολιτισμού. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι οι άνθρωποι που υπηρετούν το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, τη Μουσική, τα Εικαστικά, όλοι οι άνθρωποι του Πολιτισμού, κουβαλούν στους ώμους τους το πλέον πολύτιμο αποταμίευμα αυτού του τόπου, που είναι η διαχρονική παγκόσμια ακτινοβολία και επιρροή στη σκέψη και στις αξίες, που πρότεινε και συνεχίζει να προτείνει ο ελληνικός πολιτισμός.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!