Α.Τριανταφυλλίδης κατά Χατζηδάκη: «Δεν είστε Υπουργός Εργασίας, είστε Υπουργός Εργολαβίας». (Video)

«Δεν είστε Υπουργός Εργασίας, είστε Υπουργός Εργολαβίας. Ξεπληρώνετε γραμμάτια των χορηγών σας. Μετατρέψατε την ελληνική κυβέρνηση σε μπάτλερ της ολιγαρχίας. Εσείς ατομικές συμβάσεις, Εμείς συλλογικές συμβάσεις. Εσείς ρεπό, Εμείς μισθό. Εμείς με ΣΕΠΕ, Εσείς Δήθεν ΣΕΠΕ. Οι Εργαζόμενοι Αποφασίζουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ασκώντας δριμεία κριτική προς τον Υπουργό Εργασίας, Κ.Χατζηδάκη, κατά την τοποθέτησή του στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Στην ομιλία του ο κ.Τριανταφυλλίδης ρώτησε ευθέως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας: «Γιατί δεν υπογράφετε και δεν επικυρώνετε τις δύο κλαδικές συμβάσεις των ηλεκτρολόγων κύριε Υπουργέ αφού από τις 8 Μαΐου σε δελτίο τύπου του Υπουργείου σας ενημερώνετε ότι οι δύο κλαδικές συμβάσεις των Ηλεκτρολόγων έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕ;» Για να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «Βάζετε πλάτη στους εργολαβικούς κύριε Χατζηδάκη», καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής τις δραματικές εκκλήσεις της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδος στις 18 Μαρτίου και στις 8 Απριλίου, πριν και μετά τα τραγικά δυστυχήματα με πέντε νεκρούς εργολαβικούς εργατοτεχνίτες  στην Ερέτρια και στον ΑΗΣ Κοζάνης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο επικριτικό ύφος ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Η κυβέρνηση της χρεωκοπημένης ΝΔ, που χρωστά 342 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, το κόμμα των μπαταχτσήδων, που επιβαρύνει κάθε χρόνο με 30 εκατ. το χρέος του στις τράπεζες και τελικά στον ελληνικό λαό που πληρώνει. Είναι αυτό το κόμμα που μας κάνει μαθήματα εκσυγχρονισμού και προόδου. Είναι, όπως λέει, το μπροστά της ευνομίας, της ευταξίας και της νοικοκυρεμένης διαχείρισης, την ίδια στιγμή που χρωστά σε τράπεζες, στη ΔΕΗ (ξέρετε αυτή  η εταιρία με τα golden boys, που κόβει το ρεύμα στους άνεργους και στα κλειστά καταστήματα των μικρομεσαίων για να τους τιμωρήσει). Τόση αλαζονεία; Τόση έπαρση;    

Το κόμμα της ΝΔ με σήμα το κουταλοπίρουνο κατά Μιθριδάτη, ή κατά άλλους το κόμμα με το τρισυπόστατο Λιγνάδη-Φουρθιώτη-Γεωργιάδη, των αρίστων τέκνων της μας κάνει μαθήματα ήθους, ύφους και ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού. Κοίτα ποιοι μιλάνε!», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!