Α.Τριανταφυλλίδης: -Μέτρα χωρίς αντίκρισμα, -Κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, -Πολίτες σε απελπισία. (Video)

«Αντί να επιχειρήσουμε να σώσουμε όλοι μαζί θέσεις εργασίας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντίθετα  η κυβέρνηση επιδεικνύει παλινωδίες, ήξεις αφήξεις, αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις. Μέτρα χωρίς αντίκρισμα, κυβέρνηση χωρίς πυξίδα και πολίτες στα πρόθυρα της απελπισίας  καταγράφει η επικαιρότητα» τόνισε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου «ΚΟNTRA24».

«Ζητούμενο από την κυβέρνηση το ρεαλιστικό σχέδιο, ο έγκαιρος συντονισμός και προγραμματισμός για να σωθεί οτιδήποτε κι αν σώζεται» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να επισημάνει: « Ο κ. Σταϊκούρας είναι Υπουργός Οικονομικών, δεν είναι τροχονόμος των οικονομικών δεικτών και μεγεθών. Είπε για το πακέτο στήριξης από την Ευρώπη στις 8.5.2020 ότι είναι «πολύ καλή συμφωνία».  Την επόμενη μέρα όμως  ο ίδιος τόνισε ότι  ΔΕΝ θα κάνει χρήση αυτής της πολύ καλής συμφωνίας, ενώ και ο Υφυπουργός του υπογράμμισε ότι  «δεν πρέπει να κάνουμε χρήση αυτής της καλής  συμφωνίας». Αν είναι πολύ καλή η συμφωνία, γιατί να μην κάνουμε χρήση της; Όλα αυτά δείχνουν την απουσία πυξίδας. Ο κόσμος πρέπει να νιώσει τα στιβαρά χέρια που ξέρουν πού πάνε το καράβι την ώρα που υπάρχει πολύ μεγάλη φουρτούνα, παγκόσμια φουρτούνα, λόγω κορονοϊού».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε  με έμφαση την ανάγκη στήριξης του κόσμου της εστίασης και επισήμανε: «Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα που επετράπη να βγούμε έξω, να κάνουμε μία βόλτα, όλοι είχαν στοιβαχθεί στο παραλιακό μέτωπο και την ίδια στιγμή τα καθίσματα και τα τραπέζια στο παραλιακό μέτωπο και του κέντρου της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς ήταν άδεια. Αν είχαν ανοίξει παράλληλα και οι μονάδες της εστίασης – σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι Δήμαρχοι, με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων- οι πολίτες θα τηρούσαν πιο εύκολα τις αποστάσεις, θα αισθάνονταν και θα ήταν πιο ασφαλείς  και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις εστίασης θα είχαν σώσει ένα μέρος  από το τζίρο τους, θέσεις εργασίας και μεροκάματα. Αυτό εννοώ μιλώντας για καλό συντονισμό».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!