Α.Τριανταφυλλίδης: «Μια μέρα πολέμου, εμείς μιλάμε για έργα ειρήνης. Μητροπολιτικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά». (video)

Αυτοψία στο χώρο των εργασιών για την ανάπλαση και διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά πραγματοποίησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, κ.Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την πορεία των έργων και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, που θα μεταμορφώσουν τον χώρο του πρώην στρατοπέδου, έκτασης 350 στρεμμάτων, σε Μητροπολιτικό Πάρκο ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της αυτοψίας: «Εκφράζω τη χαρά μου που βρισκόμαστε στο χώρο του υπό διαμόρφωση και δημιουργία  Μητροπολιτικού Πάρκου, του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και είχε την καλοσύνη ο Δήμαρχος, ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης να με ενημερώσει για την εξέλιξη των εργασιών. Η συνεργασία μας με το Δήμαρχο κρατάει χρόνια προς όφελος των πολιτών, πέρα, πάνω και έξω από κομματικά και πολιτικά πλαίσια. Χαίρομαι πολύ που μια μέρα δύσκολη, μια μέρα πολέμου, εμείς μιλάμε για τα έργα ειρήνης και τα έργα της ειρήνης είναι η διαμόρφωση όλου αυτού του Πάρκου των 350 στρεμμάτων που θα μπορέσει να γίνει χώρος αναψυχής, επιμόρφωσης, πολιτισμού, μουσειακών χώρων κ.ά. Είμαι στο πλευρό του Δημάρχου και των πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά να συνεχίσουμε αυτή την ωραία προσπάθεια για να κάνουμε όμορφα πράγματα προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το Μητροπολιτικό Πάρκο δεν αφορά μόνο το Δήμο Παύλου Μελά, είναι υπερτοπικής σημασίας, αφορά το σύνολο της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη που για μια ακόμη φορά έμπρακτα δείχνει το ενδιαφέρον του για την πόλη και το Δήμο μας. Είναι γνωστή η συνεργασία μας από τα χρόνια εκείνα της διεκδίκησης μέχρι της τελικής απόδοσης του 2017 αλλά και μετά, πάντοτε σε κάθε αίτημα του Δήμου με ερωτήσεις στη Βουλή και όχι μόνο, με παρουσία στα Υπουργεία, να διεκδικεί, μαζί με εμάς, τα καλύτερα για την πόλη. Ήρθε σήμερα να δει εδώ τα έργα, να δει πως μετεξελίσσεται το πρώην στρατόπεδο σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Επισκεφθήκαμε όλα τα εργοτάξια, όλους τους χώρους που γίνονται εργασίες. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας. Μπορούμε ακόμη καλυτέρα. Ζητάμε η  χρηματοδότηση να είναι απρόσκοπτη, που δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής, αλλά θεωρώ ότι το στοίχημα να παραδοθεί το έργο στο χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, δηλαδή στα τέλη του 2023 έχει να κάνει και με αυτό. Όλοι μαζί, συντεταγμένοι, Πολιτεία, Δήμος και λαός να κάνουμε αυτό το όραμα δεκαετιών, όλου του κόσμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης, πράξη».

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, ο κ.Τριανταφυλλίδης χάρισε συμβολικά στο Δήμαρχο Παύλου Μελά ένα ημερολόγιο της Βουλής των Ελλήνων για να σημειώνει σε αυτό την εξέλιξη των εργασιών του Μητροπολιτικού Πάρκου μέχρι και την τελική του ολοκλήρωση του έργου.  

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με τις δηλώσεις του κ.Τριανταφυλλίδη και του κ.Δεμουρτζίδη:

Μοιραστείτε το!