Α.Τριανταφυλλίδης: «Ο θάνατος του 6χρονου Θωμά, ελλείψει ΜΕΘ, μας συγκλονίζει και όχι του έκπτωτου μονάρχη – Αναμένω τις απαντήσεις-εξηγήσεις του κ.Πλεύρη στη Βουλή». (Video)

«Τη δημόσια συζήτηση θα έπρεπε να απασχολεί η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών κατά 25% την τελευταία διετία και προφανέστατα ο θάνατος του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, λόγω έλλειψης ΜΕΘ Παίδων και όχι ο θάνατος του έκπτωτου μονάρχη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Δεν ιεραρχώ ως πρώτο θέμα το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη. Προσωπικά θεωρώ ότι  το ζήτημα της αύξησης των αυτοκτονιών στη χώρα κατά 25% μέσα σε δύο χρόνια και κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και στην Κρήτη, θα έπρεπε να μας συγκλονίζει, όπως βέβαια και ο θάνατος του 6χρονου Θωμά, που έφυγε από τα Γρεβενά αναζητώντας ΜΕΘ Παίδων και έφθασε 320 χιλιόμετρα μακριά, στο Ρίο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Ένα παιδί που θα έπρεπε να βρει ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμη. Από την πλευρά μου, ως βουλευτής, δηλαδή ως πολίτης αυξημένης ευθύνης, έθεσα το ζήτημα του 6χρονου Θωμά στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να μου απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων όπως γιατί δεν επελέγη η αεροδιακομιδή  του παιδιού με πτητικό μέσο, εφόσον η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Σε όλα αυτά τα ερωτήματα αναμένω ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ.Πλεύρη στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!