Α.Τριανταφυλλίδης: -«Πανεθνική εκστρατεία επανεκκίνησης της οικονομίας». -«Η μείωση της ανεργίας πρώτος στόχος». (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η συζήτηση δεν είναι η διαχείριση της φτώχειας, ούτε η διαχείριση της τρέχουσας μιζέριας. Πρέπει να φύγουμε από τη συζήτηση “βοηθήματα, επιδόματα, ενισχύσεις” και να πάμε στο μεγάλο κάδρο που είναι “νέες επενδύσεις, νέες δουλειές, νέες θέσεις εργασίας”. Πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους 13 Περιφερειάρχες. Στο επόμενο εξάμηνο ο Αλέξης Τσίπρας θα τεθεί επικεφαλής μιας πανεθνικής εκστρατείας επανεκκίνησης της οικονομίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις παντού. Περιφερειακές συνδιασκέψεις με την παρουσία των εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, όλων των επιμελητηρίων, ομοσπονδιών, επιχειρηματιών, εργοδοτικών οργανώσεων,  ελευθέρων επαγγελματιών,  ανεξάρτητα από πολιτικές ή κομματικές επιλογές, σε ένα τραπέζι να προσδιορίσουμε ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και οι προτεραιότητες της ανάπτυξης για κάθε περιφέρεια» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην εκπομπή «Απέναντι» της ΕΡΤ3 με το Χρήστο Γιαννούλη, αναλύοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της «επόμενης μέρας» μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε 1) στο πρόγραμμα 120εκατ. ευρώ για αγροτικές επιχειρήσεις, με το οποίο ενισχύονται οι επενδύσεις στη μεταποίηση, στην εμπορία και την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και 2) στα 812 επενδυτικά σχέδια στο νέο αναπτυξιακό νόμο, από τα οποία τα 450, περίπου 2,2 δις ευρώ, είναι στην Κεντρική Μακεδονία και  στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τις οποίες έψεξε για την πολιτική που ακολούθησαν στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο νέος αναπτυξιακός νόμος δημιούργησε ένα πλαίσιο, αξιοποιώντας τις αρνητικές παθογένειες που καλλιεργούσαν οι προηγούμενοι νόμοι, με τους οποίους τα γραφεία μελετών είχαν μετατραπεί σε γραφεία τελετών της ανάπτυξης. Κουφάρια στη Θράκη, τσιμέντα, υπερτιμολογήσεις  και οι «κολλητοί», δηλαδή 45 επενδύσεις που πήραν το 100% της επιδότησης χωρίς να βάλουν ένα τούβλο», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?v=ldzZzzl6q3I&feature=youtu.be

Μοιραστείτε το!