Α.Τριανταφυλλίδης: «Πεδίο δόξης λαμπρόν για τον κ.Μητσοτάκη εφόσον επιθυμεί να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».(Video-23 Οκτ. 2019)

«Ας μην εφαρμόσουν λοιπόν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας καταπέσει με κοινή συμφωνία των δύο κομμάτων(ΝΔ-VMRO ομογάλακτων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) κι ας βγάλουν μετά άκρη. Τώρα θα δούμε, όπως λένε στη Μακεδονία “πώς το τρίβουν το πιπέρι”.

Για να δούμε ο κ.Μητσοτάκης, το λιοντάρι της Νεμέας, το Λιοντάρι της Αμφιπόλεως, τι ακριβώς θα πράξει. Όταν θα απευθυνθεί στη διεθνή κοινότητα και στους Αμερικανούς και τους πει “ξέρετε κάτι, εγώ θέλω να καταργήσω την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών”, όπως έλεγαν προεκλογικά. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Σύνθιας Σάπικα σχετικά με το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία.

Στην ίδια ερώτηση ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: «Πεδίο δόξης λαμπρόν, μιας που τα δύο κόμματα, μέλη και τα δύο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως επεσήμαναν και προεκλογικά, να αποφασίσουν και να καταργήσουν «την  προδοτική και κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών». Τονίζω το προεκλογικά, γιατί μετεκλογικά ο Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης σημείωνε σε γραπτή του επιστολή στον κ.Οσμάνι, αναφερόμενος στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας:  «η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ζωτικής σημασίας»(”full implementation of Prespa Agreement is crucial”).

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

Μοιραστείτε το!