Α.Τριανταφυλλίδης περί «Δούρειου Ίππου»: «Θα το πάρει πίσω ο κ. Πέτσας, η φωνή του κ.Μητσοτάκη θα το πάρει πίσω». (Video)

«Θα το πάρει πίσω ο κ. Πέτσας. Η φωνή του κ. Μητσοτάκη θα το πάρει πίσω για να οικοδομήσουμε μαζί αυτό το πλαίσιο της συνεννόησης που μόλις προσδιορίστηκε από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι μέσα σε τρεις μήνες μπορούμε να οικοδομήσουμε με ενότητα, με ενάργεια, με νομική τεκμηρίωση ένα πλαίσιο που θα αφαιρέσει εκατοντάδες υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Πρώτα όμως  προαπαιτούμενο,  είναι αυτή η συγκεκριμένη κίνηση. Με τέτοιου είδους επιλογές και με τέτοιου είδους εκφράσεις, οτιδήποτε άλλο ανήκει στη σφαίρα του μη σοβαρού. Λίγο Δούρειος Ίππος και λίγο εθνική ομάδα δεν γίνεται, ή Ιησούν ή Βαραββάν,  καθαρές κουβέντες, καθαρά λόγια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συνεχίζοντας τη δριμεία κριτική του προς τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο για την αναφορά περί Δούρειου Ίππου  ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα, η Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης να δίνει μάχες ενιαία, αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από κομματικές ή ιδεολογικές αναφορές, να αντιμετωπίζουμε την Τουρκική Αντιπροσωπεία, η οποία ήθελε να παρακάμψει τις αιτιάσεις για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία, για τους χιλιάδες δημοσιογράφους και ανθρώπους της επιστήμης που βρίσκονται στις φυλακές και την ίδια στιγμή  να ακούμε δια στόματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι παίζουμε το ρόλο του Δούρειου Ίππου.

Είναι σαφές και είναι κατανοητό ότι ΑΝ ΔΕΝ αποσυρθεί η χονδροειδής αυτή προσβολή(γιατί ο κ. Πέτσας δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, είναι η φωνή της κυβέρνησης, είναι η φωνή του κ. Μητσοτάκη), εάν δεν αποσύρει την βαρύτατη, προσδιοριστική αυτή κατηγορία σε βάρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , ότι αποτελεί Δούρειο Ίππο άλλης χώρας, δεν πρόκειται να τείνουμε ευήκοον ους σε φράσεις περί εθνικής ομάδας και εθνικής ενότητας γιατί θα είναι κοπανιστός αέρας, λόγια άνευ σημασίας».

Αναφερόμενος στην επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ.Τριανταφυλλίδης σημείωσε: «Άκουσα λίγο πριν και αν ήταν εδώ αυτό θα ζητούσα από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, που γνωρίζει τι κάνει ο κάθε Έλληνας βουλευτής του κάθε κόμματος – γιατί συμμετέχουν και εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα σε κάθε Επιτροπή και υπάρχει μια αγαστή συνεργασία και το γνωρίζει η ίδια- αυτό που ψέλλισε να το πει επίσημα και καθαρά για να γραφτεί στα πρακτικά ότι αποδοκιμάζει τη ρήση περί, δουρείου ίππου, που  εκστόμισε από το έρκος των οδόντων του, ο κ. Πέτσας, ως η φωνή του κ. Μητσοτάκη».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη :

Μοιραστείτε το!