Α.Τριανταφυλλίδης προς Β.Κικίλια: «Ανοίξτε τώρα το Νοσοκομείο “Λοιμωδών”, ζητά η Θεσσαλονίκη». (Video)

«Θέλω να καλέσω τον Υπουργό Υγείας, το Βασίλη Κικίλια. Βασίλη Κικίλια αγαπάς την πατρίδα όσο την αγαπάμε κι εμείς. Εσείς κλείσατε το Νοσοκομείο “Λοιμωδών Νόσων” της Θεσσαλονίκης το 2013, εσείς καλείστε  να το ανοίξετε. Μία προκαταρκτική οικονομοτεχνική μελέτη αποκαλύπτει ότι με ελάχιστα χρήματα αυτό το νοσοκομείο, το εξειδικευμένο για λοιμώδεις νόσους, που λειτούργησε για 100 και πλέον έτη και έπαψε τη λειτουργία  το 2013, μπορεί  να είναι έτοιμο άμεσα.  Να ξαναμαζέψει το έμπειρο πάνω στις λοιμώδους νόσους προσωπικό του, γιατρούς, νοσηλευτές, ιατρικό και παραϊατρικό  προσωπικό και να αποτελέσει αγκωνάρι- κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό ενόψει της κρίσιμης περιόδου των επόμενων μηνών. Εάν, λοιπόν, συμφωνούν οι καθ’ύλην αρμόδιοι, γιατροί και λοιμωξιολόγοι ότι θα ήταν χρήσιμη η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου “Λοιμωδών” για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της  Μακεδονίας  ελάτε να γίνουμε χρήσιμοι για την πατρίδα και τους συνανθρώπους μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην εκπομπή KONTRA24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο, μεταφέροντας στον Υπουργό Υγείας το αίτημα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων.

Σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «Να ακολουθήσω τον πυρήνα του δημοσιογραφικού σας ερωτήματός . Τι μου λέτε δηλαδή; Θα βρεθεί Έλληνας Πρωθυπουργός που θα θελήσει να κάνει πολιτικό-εκλογικό ταμείο πάνω στη μάχη που δίνει η πατρίδα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο με 100 ήδη νεκρούς; Τη στιγμή που σε κάθε ελληνικό σπίτι επικρέμεται η αγωνία και το άγχος για την υγεία των γονιών, των παιδιών, των συγγενών, που δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει;  Με δυσκολεύει και δυσκολεύει κάθε πολίτη, που προσπαθεί να έχει έναν κώδικα δεοντολογίας, ηθικής και αξιών, να πιστεύει πως δεν υπάρχει και δεν θα βρεθεί Πρωθυπουργός που θα θελήσει να κάνει πολιτικό – εκλογικό ταμείο πάνω σε ανθρώπους που μας άφησαν και πάνω στην αγωνία και το άγχος των γιατρών της πρώτης γραμμής, του κ. Τσιόδρα και των έγκριτων λοιμωξιολόγων, την αγωνία, τα ξενύχτια να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή, δεν θα βρεθεί Έλληνας πολιτικός που θα θελήσει αυτό να το μετατρέψει σε ψηφουλάκια. Αρνούμαι να το πιστέψω ακόμα και για τον κ.Μητσοτάκη. Ωστόσο αναρωτιέμαι, αν βρεθεί ένας τέτοιος πολιτικός ζητώ από εσάς να το απαντήσετε: ο λαός που θα επιβραβεύσει με την ψήφο του έναν τέτοιο πρωθυπουργό, με αυτού του τύπου τις στοχεύσεις, δεν θα είναι και αυτός ο λαός, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του πρωθυπουργού που θα ψηφίσει;»

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Κ.Μητσοτάκη για τους μακροχρόνια ανέργους  ο κ.Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο για «κοροϊδία» καθώς καλύπτονται λιγότεροι από το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ το μήνα Φεβρουάριο ανέρχονταν στους 510.646. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το επίσημο δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ με ημερομηνία 20 Μαρτίου, διευκρίνισε ότι «μακροχρόνια άνεργος θεωρείται αυτός που είναι άνεργος 12 μήνες και μία μέρα. Τι έκανε, λοιπόν, ο κ.Μητσοτάκης; Υπολόγισε πόσοι είναι άνεργοι από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Απρίλιο του 2020, δηλαδή 155.000, αποκλείοντας από τα σχετικά μέτρα στήριξης όσους είναι δύο, τρία, τέσσερα και πλέον έτη μακροχρόνια άνεργοι, που ψάχνουν και αδημονούν μια αχτίδα βοήθειας και αλληλεγγύης.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Μοιραστείτε το!