Α.Τριανταφυλλίδης προς Κικίλια-Κοντοζαμάνη: «Ανταποκριθείτε στο τρίτο κύμα του κορονοϊού. Ετοιμάστε και ανοίξτε τα κλειστά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης». (ηχητικό)

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο επίσημα για τρίτο κύμα της πανδημίας στην καρδιά του χειμώνα, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Με βάση την αποδοχή του Πρωθυπουργού μέσα από τη Βουλή ότι στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης “πέσαμε έξω”, ζητώ αυτό που δεν έγινε επί 8 ολόκληρους μήνες από τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή η ανακατασκευή και η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών και του παλιού 424 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να γίνουν ΤΩΡΑ. Με τον κατάλληλο συντονισμό και την αξιοποίηση του δημοσίου κατασκευαστικού οργανισμού, των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., των τεχνικών υπηρεσιών των έξι Δήμων της Θεσσαλονίκης με αυτεπιστασία και όσων ιδιωτικών κατασκευαστικών εταιρειών προθυμοποιηθούν, να πέσουν μέσα στους δύο χώρους και να τους ετοιμάσουν μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι ώστε Λοιμωδών και παλιό 424 να καταστούν λειτουργικά και ετοιμοπόλεμα προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Σπεύστε να προλάβετε το τρίτο κύμα της πανδημίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλώντας στο ρ/σ «North 98.0» και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς την τοπική διοίκηση της Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης και στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Έχει ευθύνες η τοπική διοίκηση. Είναι απαράδεκτο να κάνει λόγο για αρμοδιότητες. Ο κ.Μητσοτάκης ανέλαβε τη δική του ευθύνη στην τριτολογία του στη Βουλή στις 12 Νοεμβρίου όταν είπε “στη Θεσσαλονίκη πέσαμε έξω. Κάναμε λάθος στη Θεσσαλονίκη”. Η τοπική διοίκηση και οι κύριοι Τζιτζικώστας, Καράογλου και  Ζέρβας κατέληξαν  “καπετάνιοι του γλυκού νερού, δια τας εορτάς και τας παρελάσεις”. Όσο είναι καιρός να βγουν μπροστά και να πάρουν πρωτοβουλίες. Να εκπροσωπήσουν το λαό της Θεσσαλονίκης που τους εμπιστεύθηκε». κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!