Α.Τριανταφυλλίδης προς Κυβέρνηση: «Το αντιπαράδειγμα Μηταράκη-Βρούτση είναι το κυβερνητικό μοντέλο για την αξιοποίηση των 32 δις;»(Video)

«Μετά το σκάνδαλο των voucher του κ.Βρούτση, η χθεσινή αποκάλυψη της «Καθημερινής» για τα χρήματα που δόθηκαν για την προσφυγική δομή της Μαλακάσας, όπως επισημαίνει Διεθνής Οργανισμός, αποκαλύπτει άλλο ένα σκάνδαλο, με τεράστιο κόστος και συγκεκριμένα 3900 ευρώ ανά ωφελούμενο, τη στιγμή που ανάλογο έργο πραγματοποιήθηκε με μέσο κόστος 270 ευρώ.   Αν είναι αυτή η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων τότε υπάρχει μείζον ζήτημα. Ο κ.Μηταράκης οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στο σκάνδαλο της Μαλακάσας. Αυτό είναι το μοντέλο διαχείρισης των 32 δις από την Κυβέρνηση της ΝΔ;», αναρωτήθηκε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης σχολιάζοντας τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ευρωπαϊκή οικονομία «Είναι θετικό πρόκριμα και λέω πρόκριμα γιατί μένει στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου να προσδιοριστούν και να εξειδικευτούν τα ζητήματα που αφορούν τις προϋποθέσεις, τις αιρεσιμότητες, δηλαδή αν και εφόσον θα υπάρξουν  μνημονιακοί όροι.

Το καίριο όμως ερώτημα είναι αν θα απορροφηθεί και θα αξιοποιηθεί το πακέτο αυτό και αυτό γιατί τα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά. Είναι σημαντικό ότι τα 500 δις είναι επιδοτήσεις και μόνο τα 250 δις δάνεια. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτούργησε ουσιαστικά εμπροσθοβαρώς για να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία και αυτό είναι θετικό. Η αμοιβαιοποίηση του χρέους, η αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού και η κατανομή με βάση τις ανάγκες είναι θέματα που τα έχουν παλέψει οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο», κατέληξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!