Α.Τριανταφυλλίδης προς την Ομογένεια:«Βάλτε πλάτη.Η Πατρίδα σας χρειάζεται».(Ηχητικό)

«Η Πατρίδα σας χρειάζεται. Βοηθήστε την Ελλάδα, βάλτε πλάτη στην Ελλάδα. Αυτό το μήνυμα θέλω να εκπέμψω στον Ελληνισμό της Διασποράς και να ζητήσω, ό,τι μπορεί να συμβάλει ο καθένας, να το κάνει. Αντικειμενικός στόχος και σκοπός της επίσκεψής μου είναι να καταγράψω τον παλμό και το βηματισμό, τα βήματα και τα ρήματα της ομογένειας. Δεν προσέρχομαι στην ομογένεια ως ειδήμων. Προσέρχομαι με σεβασμό στην ομογένεια, για να ακούσω και να μεταφέρω στην Επιτροπή, ως Πρόεδρός της, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των Ελλήνων ομογενών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στο ρ/σ Hellas FM της Νέας Υόρκης και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς, ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «Αυτό που κατοχυρώσαμε στην επιτροπή μας είναι να μπορούμε, στο πλαίσιο ομοθυμίας και ομοφωνίας, να επιλέγουμε το συναγωνισμό προσφοράς στην Πατρίδα και στους Απόδημους  και όχι τον συνήθη ανταγωνισμό φθοράς».

Απαντώντας σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί την ομογένεια, στο θέμα της ψήφου των ομογενών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς επεσήμανε «Η ψήφος δεν είναι κάτι που παραχωρεί η Μητέρα-Πατρίδα στα απόδημα παιδιά της. Είναι κεκτημένο δικαίωμά τους. Να έχουν άποψη, να έχουν θέση, να έχουν ψήφο, να έχουν επιλογή και να έχουν τη δυνατότητα τόσο του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι. Δεν είναι μόνο η παροχή του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι, είναι και η σχέση και η γνώση που θα πρέπει να αναπτυχθεί και η αίσθηση της ευθύνης από τον οργανωμένο ελληνισμό, όπως τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες κλπ. Προϋπόθεση για την υλοποίηση της ψήφου των ομογενών είναι η απογραφή των ομογενών από τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας».

Ακολουθεί το σύνολο της συνέντευξης:

Μοιραστείτε το!