Α.Τριανταφυλλίδης: «Προτείναμε εξεταστική για να καθαρίσει η ομίχλη του ανέμελου επικοινωνιακού μητσοτακισμού». (Ηχητικό)

«Πρόταση για να καθαρίσει η ομίχλη του ανέμελου επικοινωνιακού μητσοτακισμού» χαρακτήρισε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, την πρόταση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης με σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Μιλώντας στο ρ/σ Alpha Radio 96.5 ο κ.Τριανταφυλλίδης έψεξε την Κυβέρνηση της ΝΔ γιατί έξι μήνες μετά το αρχικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εξονυχιστικό έλεγχο της εταιρείας Opinion Poll από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, σχετικά με δημοσκόπηση που διενήργησε, δεν έχει δοθεί καμία απολύτως απάντηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «Εμείς δεν φθάσαμε σε αυτή την πρόταση χθες επειδή προέκυψε η παραίτηση από την Καγκελαρία του κ.Κουρτς. Από τις 2 Ιουνίου ζητήσαμε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με νόμο που είχε ψηφιστεί επί Θεόδωρου Ρουσόπουλου το 2007, το Ν.3603, ο οποίος αξιοποιεί και δίνει τη δυνατότητα, μετά από αίτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, να προσέλθει η δημοσκοπική εταιρεία, να φέρει τα πρωτογενή δεδομένα και τις πληροφορίες της σχετικά με το κόστος, τον τρόπο και τη μέθοδο διενέργειας της δημοσκόπησης και της εξαγωγής αποτελεσμάτων. Αυτό δεν έγινε. Έξι μήνες έχουν περάσει και ο κ.Μπούρας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής δεν έδωσε μια συγκεκριμένη απάντηση γιατί ο κ.Πιερρακάκης ή οι άλλοι Υπουργοί, ο κ.Πέτσας, το αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Οικονομικών που μοιράζει τα χρήματα, δεν ήρθαν να δώσουν κάποιες συγκεκριμένες εξηγήσεις. Ο  ομογάλακτός τους, δεξιός, συντηρητικός, μετά από αυτή τη σκαστή περίπτωση, είχε την τσίπα και παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του. Εδώ υπάρχουν καταγγελίες για ψευδές πόθεν έσχες του κ.Μητσοτάκη, για τα απλήρωτα 400 εκατομμύρια που χρωστάει η ΝΔ και κατά τα άλλα παριστάνει το νοικοκύρη. Αυτά δεν συγκινούν τον κ.Μητσοτάκη. Έτσι λοιπόν, θέλουμε με αυτή την πρότασή μας να καθαρίσουμε την ομίχλη του ανέμελου επικοινωνιακού μητσοτακισμού».

«Από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου του 2019 ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις όπου ήταν με 15 και 20 μονάδες μπροστά η ΝΔ. Παρά τις πλημμύρες, παρά τις πυρκαγιές, παρά την ακρίβεια, παρά τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στο ρεύμα, παρά τους 15 χιλιάδες θανάτους από τον covid, οι πολίτες δίνουν 15, 20, 30 μονάδες μπροστά τον κ.Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε ο κ.Τριανταφυλλίδης για να προσθέσει «Και δύο δημοσκοπικές εταιρείες φαίνεται ότι την ίδια στιγμή που διενεργούν δημοσκοπήσεις, παίρνουν ταυτόχρονα δουλειές από το δημόσιο».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

Μοιραστείτε το!