Α.Τριανταφυλλίδης: “Πρώτιστη προτεραιότητα η ασφάλεια του ελληνισμού της Αζοφικής”.

Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται στον ελληνισμό της Αζοφικής, στις πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες με μακραίωνη παρουσία στην περιοχή, που αποτελούν μέρος του Παρευξείνιου Ελληνισμού.

Ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς(2015-2019) είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω και να συνεργαστώ στενά με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, που αριθμεί 97 ελληνικούς συλλόγους σε 18 Νομούς της Ουκρανίας.

Οι Έλληνες της Ουκρανίας, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να διατηρήσουν την εθνική τους συνείδηση και την ελληνική γλώσσα, κρατώντας ζωντανούς και ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την Μητέρα-Πατρίδα, την Ελλάδα.

Η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους, λαμβάνοντας άμεσα όλες εκείνες τις διπλωματικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια τους.

Ταυτόχρονα απαιτείται από την Κυβέρνηση η μέγιστη εθνική εγρήγορση και επαγρύπνηση, από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο, έτσι ώστε με βαθιά αίσθηση πατριωτικής ευθύνης και εθνικής ενότητας να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε απευκταία απόπειρα εξαγωγής της κρίσης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,
τέως Πρόεδρος της Ειδικής
Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής
για τον Ελληνισμό της Διασποράς

Μοιραστείτε το!