Α.Τριανταφυλλίδης: «Σήμερα όλοι οι Πόντιοι σηκώνουμε το βλέμμα μας στον ουρανό».(Video)

«Σήμερα όλοι οι Πόντιοι όπου και αν βρίσκονται στον πλανήτη στη Θεσσαλονίκη, το Ροστόβ, την Φρανκφούρτη τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, τη Μελβούρνη σηκώνουν το βλέμμα στον ουρανό για να συναντήσουν τις ψυχές μανάδων και γιαγιάδων, πατεράδων και παππούδων, κοιτούν στον ορίζοντα για να συναντήσουν τη λατρεμένη γη του Πόντου, της Ιωνίας και της Καππαδοκίας, της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολικής Θράκης, ανάβουν κερί στη μνήμη τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην τηλεόραση του OPEN και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Θέλησαν να μας βγάλουν από την Ιστορία. Ο Ποντιακός Ελληνισμός έμεινε όρθιος και περήφανος, αμετανόητα πεισματάρης, αγωνιστής και προκομμένος. Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, του Προσφυγικού Ελληνισμού  αρκεί η  φράση του Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, «Αουσβιτς εν Ροή» όπως το χαρακτήρισε, με θύματα 353.000, το μισό ποντιακό πληθυσμό. Στο όνομα της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας άφησαν στη λήθη και στη σιωπή τη Γενοκτονία  των Ποντίων και των Μικρασιατών. 73 χρόνια μέσα στα οποία ο Αττίλας ξερίζωσε τον ελληνισμό  από την Πόλη με τα Σεπτεμβριανά του 1955 και εισέβαλλε στην Κύπρο, παραβιάζοντας διεθνές δίκαιο και κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, το 1974».

Αναφερόμενος στην ευθύνη του ελληνικού πολιτικού συστήματος σε ό,τι αφορά την προώθηση του ζητήματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, o  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού καθίσταται δραματικά επίκαιρο μετά την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό Πρόερο, Τζο Μπάιντεν. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα οφείλει άμεσα να εντάξει το ζήτημα της διεκδίκησης της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Ατζέντα των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων και να το προωθήσει σε όλα τα διεθνή φόρα, όπως το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης κ.α. Να σταματήσει επιτέλους η ένοχη σιωπή του ελληνικού κράτους στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, να παριστάνει τον αρνητή της ιστορίας και να ζητήσει από το σύνολο των κρατών στο πλαίσιο των διμερών και πολυμερών επαφών την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.   

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!