Α. Τριανταφυλλίδης στην ΕΡΤ1: «Οι εποχές της ασυδοσίας των ολιγαρχών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».(VIDEO)

 

«Η αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικής και οικονομίας, πολιτικών και επιχειρηματιών, είναι μια σχέση «πάνω χέρι-κάτω χέρι», ανταγωνισμού και συμμετοχής στην άσκηση της εξουσίας στο διηνεκές. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.

Το κυρίαρχο ζήτημα είναι η αυτονομία της πολιτικής απέναντι στις επιρροές συμφερόντων και η αναγκαιότητα  η εκάστοτε πολιτική εξουσία να δημιουργεί κοινούς όρους και κανόνες για όλους τους επιχειρηματίες χωρίς εξαιρέσεις. Οι κανόνες του παιχνιδιού, όσο αφορά τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να είναι σαφώς καθορισμένοι και προσδιορισμένοι .

Η αιμομικτική σχέση πολιτικής και επιχειρηματικής παρουσίας τα τελευταία 20-30 χρόνια ήταν τέτοια, που ουσιαστικά ποδηγετούσε και καθοδηγούσε η οικονομία την πολιτική, αυτό που ονομάστηκε διαπλοκή», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας» με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Νίκο Μερτζάνη και Κώστα Λασκαράτο.

Αναφερόμενος στο καθεστώς που επικρατούσε επί ημερών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «η χώρα μετατράπηκε μέχρι το τέλος του 2014 σε Αμέρικα Λατίνα Ευρωπαϊκού τύπου. Είναι αυτό το καθεστώς που έδωσε τη δυνατότητα την ίδια στιγμή, εντός μνημονιακού κανιβαλισμού, εντός μνημονιακών μέτρων, το 2012, το 2013, το 2014, που ο κόσμος δεν μπορούσε να δανειστεί, ο Ψυχάρης να παίρνει δάνεια με αέρα. Αυτή η ιστορία έχει τελειώσει, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση».

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!