Α. Τριανταφυλλίδης στη Βουλή για μεταναστευτικό: «Επικίνδυνη πλέον η Κυβέρνηση για την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή». (Video)

Δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κάνοντας λόγο για «μια Κυβέρνηση που μετεξελίσσεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος για την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, το πιο επικίνδυνο στάδιο μετά την διαχειριστική ανεπάρκεια, τη σκαστή ανικανότητα, την έκδηλη αχρηστία της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε με έμφαση πως «Ζητείται άμεσα, δραματικά άμεσα,  ψυχραιμία, δημοκρατικός διάλογος και άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Οι δημοκράτες πολίτες των νησιών, όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες από όλες τις παρατάξεις, από την πεφωτισμένη Δεξιά μέχρι και την Αριστερά, αντιστρατεύονται τη βία ως ύβρη που την ακολουθεί πάντα η νέμεση και η κάθαρση. Αυτοί οι πολίτες θα διασφαλίσουν με ψυχραιμία την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική συνοχή».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Τριανταφυλλίδης καυτηρίασε το δόγμα Βορίδη, το οποίο όπως τόνισε μετατρέπεται σε δόγμα της Κυβέρνησης. «Τα όσα συμβαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συνιστούν ένα πρωτοφανές ξέσπασμα βίας, αυταρχισμού και καταστολής. Το δόγμα «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» σε πλήρη εφαρμογή. Το ακροδεξιό δόγμα της βίας και της καταστολής που εξέφρασε ο ιδεολογικά και εφαρμοστικά εκφραστής του, Μάκης Βορίδης, Υπουργός της Κυβέρνησής σας, μετατρέπεται πλέον σε κυβερνητικό δόγμα. Ο ίδιος περήφανα διεκήρυσσε ήδη από τον μήνα Νοέμβριο του 2019: «Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας», έλεγε. «Το λέω γλυκά», έλεγε. «Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», έλεγε», κατέληξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!