Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: “Με τεχνοκράτες-γκαουλάιτερ στα Υπουργεία θέλει να κυβερνά ο Μητσοτάκης”.(VIDEO)

«Αυτό που επιχειρείτε εσείς με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, με την ίδρυση του υπέρ-υπουργείου μαμούθ, της  Προεδρίας της Κυβέρνησης, συνιστά την άρνηση του επιτελικού κράτους, την άρση του, αφού από το σώμα των 500 και βάλε  μετακλητών-πραιτωριανών, των μετακλητών-γκαουλάιτερ του Πρωθυπουργού Κυριάκου, θα περνούν, θα εγκρίνονται, θα ελέγχονται τα πάντα. Ένας και μόνον ο στόχος σας, ο απόλυτος έλεγχος  του κράτους από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτό συνιστά και την παραμόρφωση του Συντάγματος του άρθρου 1 παρ.3, όπου λαό βάλτε Πρωθυπουργό: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Πρωθυπουργό, υπάρχουν υπέρ του πρωθυπουργού και του Κόμματος που κυβερνά και ασκούνται όπως ορίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Προεδρία της Κυβερνήσεως», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ/ν για το Επιτελικό Κράτος.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Τριανταφυλλίδης «Υπερσυγκεντρώνετε  πολιτικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες σε ένα πρόσωπο. Η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, απευθείας στον Πρωθυπουργό. Η ΕΥΠ απευθείας στον Πρωθυπουργό. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας απευθείας  στον Πρωθυπουργό. Εσείς που θα καταργούσατε τους μετακλητούς και τους αυξάνετε και αυξάνετε και τις αποδοχές τους  κατά 50%, δίνοντάς τους τον μισθό του Γενικού Διευθυντή».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Υπουργό Επικρατείας κ.Γεραπετρίτη του έθεσε το ερώτημα αν είναι ηθικό να νομοθετεί για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την οποία είχε τα προηγούμενα χρόνια έμμισθη σχέση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Τριανταφυλλίδης  “Γράφτηκε σε μερίδα του τύπου ότι είχατε έμμισθη σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2011 μέχρι το 2018, για την οποία τώρα νομοθετείτε. Είναι ενδεχομένως νόμιμο, είναι και ηθικό κ.Υπουργέ;»

Ακολουθεί το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μια αλυσίδα αντινομιών και αντιφάσεων, όπου άλλα διεκήρυσσε, άλλα σχεδίασε και άλλα υλοποιεί η ΝΔ, αποτελεί το πρώτο της σχέδιο νόμου, με τον ψευδώνυμο, ψευδεπίγραφο τίτλο «Επιτελικό Κράτος», σε πλήρη και απόλυτη αντιδιαστολή  στόχων, σκοπών και μέσων.

Ούτε μήνας δεν έκλεισε. Οι εκλογές είναι πρόσφατες και ο αντίλαλος από τα προεκλογικώς ρηθέντα και μετεκλογικώς καταλυθέντα και διαψευσθέντα είναι αποκαλυπτικός, ο πάταγος εκκωφαντικός. Είναι οι εκλογές στις οποίες το κόμμα που επέλεξε ο ελληνικός λαός υποσχέθηκε μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα αυτό των 51ενός  Υπουργών, Αναπληρωτών(που δεν θα υπήρχαν)και Υφυπουργών, με έντονη την παρουσία των γυναικών, μόλις 5.

Είναι αυτή η ΝΔ και όχι η προσομοίωσή της που υποσχέθηκε μικρότερο, ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό κράτος και «αμ’ έπος αμ’ έργον» προέβη σε αυτήν τη «τερατογέννεση» που έχουμε ενώπιον μας ως νομοθετική ύλη.

Καρικατούρα επιτελικότητας το σχέδιο νόμου σας, κύριε καθηγητά, το οποίο θα συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, θα διδάσκετε ως παραδειγματικό μοντέλο κακής νομοθέτησης, που ενισχύει την παθογένεια, καθώς ενισχύει το συγκεντρωτισμό και καθιστά ως μόνιμη τιμωρία για τους Ελληνες Πολίτες τη αιωρούμενη στιχομυθία:

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Μα ο Πρωθυπουργός. Όλα στον καγκελάριο.

Στοιχείο 1: Επιτελικό είναι το κράτος για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους όρους και να εννοούμε το ίδιο περιεχόμενο, σχέση σημαίνοντος και σημαινόμενου λέγεται στη γλωσσολογία, είναι το κράτος που κρατά για τον εαυτό του αποκλειστικά και μόνο το κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό, με  τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές άσκησης πολιτικής, του μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, άρα με το μικρό αριθμό υπουργείων, άρα με το μικρό αριθμό γενικών γραμματειών και γενικών διευθύνσεων και την ίδια στιγμή ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΝΕΙ, ΑΠΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ, με εξαίρεση την Εθνική Άμυνα, αρμοδιότητες και πόρους, στις αιρετές περιφερειακές δομές, στην Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου βαθμού, σεβόμενη την αρχή της επικουρικότητας, δηλαδή την αρχή οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλησιέστερο προς τους πολίτες επίπεδο εκπροσώπησης τους.

Αυτό που επιχειρείτε εσείς με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου με την ίδρυση του υπέρ-υπουργείου μαμούθ, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, που εισηγείστε, συνιστά την άρνηση του επιτελικού κράτους, την άρση του, αφού από το σώμα των 500 και βάλε  μετακλητών-πραιτωριανών , των μετακλητών-γκαουλάιτερ του Πρωθυπουργού Κυριάκου, θα περνούν, θα εγκρίνονται, θα ελέγχονται τα πάντα.

Ένας και μόνον ο στόχος σας, ο απόλυτος έλεγχος  του κράτους από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτό συνιστά και την παραμόρφωση του Συντάγματος του άρθρου 1 παρ.3, όπου λαό βάλτε Πρωθυπουργό: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Πρωθυπουργό, υπάρχουν υπέρ του πρωθυπουργού και του Κόμματος που κυβερνά και ασκούνται όπως ορίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η Προεδρία της Κυβερνήσεως».

Παραδείγματα; ακόμη και οι δημοσιεύσεις των κυβερνητικών πράξεων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το ΦΕΚ,  το αποσπάται από τον Γενικό Γραμματέα και το αποδίδετε στο Πρωθυπουργό. Δηλαδή κύριε υπουργέ τι θα ελέγχει ο Πρωθυπουργός στα ΦΕΚ; Μήπως αλλάξουν οι νόμοι που ψηφίζονται και αλλάξουν στο δρόμο; Δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Βουλής τον κ. Τασούλα;

Ακόμη και ο ορισμός των πρεσβευτών εκ προσωπικοτήτων από την επιτροπή του ΥΠΕΞ αποδίδεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Ούτε στον κύριο Δένδια δεν έχετε εμπιστοσύνη; Γιατί τόση ανασφάλεια;  Όλα αυτά «συγκεντρώνονται σε έναν απόλυτο άρχοντα, τον Πρωθυπουργό» ΧΩΡΙΣ  θεσμικά αντίβαρα. Κανένα θεσμικό αντίβαρο στην παντοκρατορία του Πρωθυπουργού. Πού είναι τα θεσμικά αντίβαρα για τα οποία μιλούσατε στους φοιτητές σας κύριε καθηγητά στις υπερεξουσίες του Πρωθυπουργού;  Για αυτό έχετε δίκιο κύριε υπουργέ όταν λέτε, καμιά πολιτικοποίηση, καμιά κομματικοποίηση, ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΠΟΙΗΣΗ λέγεται αυτό για να ακριβολογούμε.

Στοιχείο 2: μιλήσατε για το νέο ρόλο του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα έχει και λογοδοσία και διαφάνεια. Ούτε λογοδοσία, ούτε διαφάνεια. Πρακτικά ερμητικά κλειστά κύριε υπουργέ.

Καμία μνεία στα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου. Ούτε για τον ιστορικό του μέλλοντος. Το απαγορεύεται.

Ο Πρωθυπουργός-Χατμάνος με το κράτος delivery υλοποίησης των εντολών του, κλειδώνει τα πρακτικά. Ποια λογοδοσία και ποια διαφάνεια;  Μόλις πριν από λίγους μήνες ήσασταν εσείς οι ίδιοι, που με αφορμή τη διένεξη Κοτζιά-Καμμένου, φωνάζατε, κραυγάζατε  «δώστε τα πρακτικά στη δημοσιότητα». Πώς θα ψηφίσετε τώρα να κλειδώσουν τα πρακτικά, να μη γνωρίζουν οι πολίτες τι  λέγετε στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ούτε μετά από τριάντα χρόνια, παρά μόνο από τις διαρροές  με τα συνεργαζόμενα-διαπλεκόμενα μέσα.

Στοιχείο 3: Η δήθεν καινοτόμα Εθνική  Αρχή Διαφάνειας, που συνενώνει όλες τις επιμέρους ελεγκτικές αρχές σε ΜΙΑ. Στην πράξη  ποια είναι η καινοτομία όταν ο Πρόεδρος , το Συμβούλιο και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διορίζονται ουσιαστικά, μέσω της ελεγχόμενης επιτροπής, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό;

Πού είναι ο κανόνας της αυξημένης πλειοψηφίας των 4/5, που ζητούσατε και που ισχύει στις άλλες Ανεξάρτητες Αρχές; Ομιλούμε για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ομιλούμε για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Τι φοβάστε; τι θέλετε να ελέγξετε πάση θυσία; Γιατί αυτό το full control ΠΑΝΤΟΥ, ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

Υπερσυγκεντρώνετε  πολιτικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες σε ένα πρόσωπο,

Η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Η ΕΥΠ απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας απευθείας  στον Πρωθυπουργό.

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΤΕ τους μετακλητούς και τους αυξάνετε και αυξάνετε και τις αποδοχές τους  κατά 50%, δίνοντάς τους τον μισθό του Γενικού Διευθυντή.

Άλλοι από σας λέγατε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σύμμαχοί σας και θα δουλέψετε μαζί τους, άλλοι από σας την ίδια στιγμή δηλώνετε  ότι σιχαίνεστε το δημόσιο. Ομοιάζετε με τον Χριστόφορο Κολόμβο. Όταν ξεκινούσε δεν ήξερε που πήγαινε και όταν δεν ήξερε πού βρισκόταν. Για ένα πράγμα ήταν σίγουρος  τόσο ο ίδιος όσο και η παρέα του. Η νομή, η διανομή, η αρπαγή και η κατανομή των λάφυρων της Νέας Γης, της Εξουσίας εν προκειμένω. Αυτός είναι ο νόμο σας, σινιάλο για να ξαναρχίσει το πάρτυ που σταμάτησε το 2015.

Να σας χαίρονται οι «ΦΥΓΕΤΕ ΤΣΙΠΡΑΣ», «ΦΥΓΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!