Α.Τριανταφυλλίδης στον FM100: «Το τρένο της ύφεσης και της ανεργίας έρχεται κατά πάνω μας». (Ηχητικό)

«Το φως που φαίνεται στο βάθος του τούνελ δεν είναι η άκρη του τούνελ, δηλαδή η έξοδος από την κρίση, αλλά οι προβολείς της υπερταχείας της ύφεσης και της ανεργίας που έρχεται κατευθείαν προς τα πάνω μας» επεσήμανε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στην αποδοχή των μέτρων από τους πολίτες  ουσιαστική ήταν η συμβολή όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την απόλυτη στήριξη της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι». Επομένως δεν είναι επιτυχία ούτε της Κυβέρνησης ούτε της αντιπολίτευσης, αλλά όλων των Ελλήνων πολιτών που αναδέχθηκαν την υποχρέωση και βοήθησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής για να μη τους επιβαρύνουμε με επιπλέον κρούσματα.

«Ωστόσο στην οικονομία υπάρχουν ζητήματα. Εμείς προτείναμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα και σε αντιπαράθεση η Κυβέρνηση προτείνει ένα «βλέποντας και κάνοντας» ή «θα πρέπει να αφήσουμε χρήματα στην άκρη». Μα δεν ακούει τους ανθρώπους της αγοράς; Εμείς μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των εμπόρων, των βιοτεχνών, των μικρομεσαίων, των καταστηματαρχών, των ξενοδόχων. Μια επιχείρηση που κλείνει τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξει μετά την κρίση. Γι’αυτό προτείναμε κατά απόλυτη προτεραιότητα στον ιδιωτικό τομέα, απόλυτη μισθολογική κάλυψη, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και τρία δις ρευστό για να κρατήσουμε ζεστά, ανοιχτά, ζωντανά τα καταστήματα και τις οικονομικές μονάδες, για να έχει δουλειά ο κόσμος. Γιατί αν κλείσουν, μετά από κάποιους μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα απαιτηθούν πολλαπλάσια δισεκατομμύρια για να ανοίξουν».

Αναφερόμενος στο «μαξιλάρι» των 37 δις που κληροδότησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: «Φρόντισε ο ”κακός”  ΣΥΡΙΖΑ για το “μαξιλάρι” των 37 δις, για να έχει στην άκρη τα 16 δις η Κυβέρνηση ΝΔ ως φερεγγυότητα για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και τα άλλα 21 δις που πρέπει να τα ρίξει ΤΩΡΑ στην οικονομία, για να μείνουν ζωντανές οι θέσεις εργασίας και να μην εκτιναχθεί η ανεργία», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

Μοιραστείτε το!