Α.Τριανταφυλλίδης στο Πρακτορείο 104.9: «Αυτά που επιστρέφουμε είναι από το νοικοκύρεμα, γιατί σταμάτησε η μίζα και η μάσα».(Ηχητικό)

“Αυτά που επιστρέφουμε τον επόμενο μήνα και μέχρι το τέλος του έτους σε όλες αυτές τις ομάδες, τις κοινωνικές κατηγορίες δεν είναι ούτε από δανεικά, ομόλογα Σαμαρά Δεκέμβριος 2014, ούτε από κάποια άλλη πηγή. Είναι από το κουμάντο και το νοικοκύρεμα γιατί σταμάτησε η μίζα και η μάσα και εξοικονομήθηκαν τα ποσά για να επιστρέψουμε και να επουλώσουμε αυτές τις πληγές από το 2012 μέχρι το 2016”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ερωτηθείς για την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς.

“Εμείς είχαμε την πολιτική βούληση να επιστρέψουμε τα συγκεκριμένα αναδρομικά 1,4 δισ. στους ένστολους, στους γιατρούς, στους πανεπιστημιακούς, στους δικαστικούς και το ίδιο θα κάνουμε από εδώ και πέρα, επουλώνοντας τις πληγές των μνημονίων, του πρώτου και δεύτερου μνημονίου” είπε. Επισήμανε δε ότι πρόκειται για το πρώτο από τα οκτώ θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

“Άυτό που με λυπεί είναι το εξής: βλέπω μια γκρίνια και μια μιζέρια από τους καθ’ έξιν καταστροφολόγους […] Τα βρίσκει η Εκκλησία με την Πολιτεία μετά από 70 χρόνια [και αυτοί] προσπαθούν να αναζητήσουν, να βρουν κάτι κακό” σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης και συμπλήρωσε ότι “προκαλούν πλέον θυμηδία. Δεν μπορούν να το αντέξουν; Θα το αντέξουν. Είναι ο ενάρετος θετικός προοδευτικός δρόμος που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες. Εάν οι πολίτες θέλουν να επιστρέψουν στον αστερισμό της μάσας και της μίζας, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι”.

Ερωτηθείς σχετικά για την πρόταση σχετικά με την εκλογή πέντε ομογενών βουλευτών που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, ο κ. Τριανταφυλλίδης, και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον ελληνισμό της Διασποράς, της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό, χαρακτήρισε “ρηξικέλευθη και ριζοσπαστική τομή για το πολιτικό μας σύστημα την ανακοίνωση από την πλευρά του πρωθυπουργού της προτάσεως ότι όχι μόνον να διευκολύνουμε το δικαίωμα του εκλέγειν, της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα να ακουστεί καθαρά, αυθεντικά, αδιαμεσολάβητα η φωνή τους στο εθνικό κοινοβούλιο”.

Σημείωσε ότι, η πρόταση αυτή αποτελεί και ένα από το 17 σημεία που “ψηφίστηκε ομόφωνα από το σύνολο των κομμάτων στον οδικό χάρτη δράσεων της επιτροπής μας τον Δεκέμβριο του 2015”.

Η ομογένεια –τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης– “δεν θέλει να εμπλέκεται στις διακομματικές αντιπαραθέσεις, θέλει όμως να βεβαιωθεί ότι συνεισφέρει στο κοινό σπίτι. Αυτή η άλλη Ελλάδα, είτε είναι από το Ροστόφ, είτε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ή από τη Μελβούρνη, θέλει να αισθάνεται ότι συμμετέχει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης:

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το!