Α.Τριανταφυλλίδης στο Πρακτορείο 104.9: «Να μάθουν οι πολίτες ποιοι και γιατί αφαίρεσαν μισθούς και συντάξεις από την τσέπη τους για να τα δώσουν στη Novartis». (Ηχητικό)

Είναι “μεγάλη ανάγκη να ριχθεί άπλετο φως” στο “τεράστιο σκάνδαλο, την κορωνίδα των σκανδάλων της διαφθοράς, όπως το είχε χαρακτηρίσει η εισαγγελέας της διαφθοράς κ. Ράικου, από τον περασμένο Μάρτιο” τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για την υπόθεση της Novartis και όλα όσα έγιναν, χθες, στη Βουλή.

“Είναι μεγάλη ανάγκη να ριχθεί άπλετο φως, που πολλάκις και πλειστάκις έχουμε ακούσει να αποτελεί ανάγκη αλλά ελάχιστες φορές έχουμε δει να αποτυπώνεται στην πράξη” υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, χαρακτηρίζοντας “τεράστιο σκάνδαλο την υπόθεση της Novartis.

“Υφίσταται τεράστιο σκάνδαλο με συγκεκριμένα κοστολόγια και συγκεκριμένα μεγέθη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “όλα αυτά θα πρέπει να κοστολογηθούν, να επιμετρηθούν και να μάθει ο πολίτης ποιοι και γιατί και σε ποιο βαθμό καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του και ποιοι αφαίρεσαν από την τσέπη του τις συντάξεις, τους μισθούς, τις αποδοχές του για να τις ενθυλακώσουν οι κύριοι της συγκεκριμένης εταιρείας, αν και όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι η μοναδική φαρμακευτική εταιρεία που εζήλωσεν δόξα και χρησιμοποίησε αυτές τις συγκεκριμένες μεθοδολογίες, διαδικασίες και συμπεριφορές”.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες, ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι “οι πολιτικές ευθύνες όλοι έχουν αποδεχθεί ότι υπάρχουν από τη στιγμή που όλοι έχουν αποδεχθεί ότι το σκάνδαλο Novartis υφίσταται, όλοι έχουν αποδεχθεί ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως και όλα αυτά πρέπει να αποκτήσουν και συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα”, ενώ για τα χθεσινά αποτελέσματα της ψηφοφορίας είπε πως “απεικονίζουν και ανταποκρίνονται στο αίσθημα της βούλησης της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής”.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε το!