Α.Τριανταφυλλίδης: Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο – Πλεύρης: Εξετάζουμε σοβαρά το συγκεκριμένο χώρο. (Video)

Τους ορατούς και αντικειμενικούς λόγους επιλογής του χώρου του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου για την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης παρουσίασε στη Βουλή ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το ζήτημα προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης«Η επαφή του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου με τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, που διευκολύνει την προσβασιμότητα των πολιτών και η γειτνίασή του με τα δύο Νοσοκομεία που λειτουργούν ήδη, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς και η πρόβλεψη στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης για τη δημιουργία δομών υγείας στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η επιλογή για τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης είναι μία και σαφής: Το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου στο Δήμο Παύλου Μελά στη Δυτική Θεσσαλονίκη των 869 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο».

Στο καθολικό αυτό αίτημα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε και την απόλυτη συμφωνία και έμπρακτη στήριξη των πέντε Δημάρχων της Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου) αλλά και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά της Βουλής και τις σχετικές επιστολές τους με το αίτημα για κατασκευή του Ογκολογικού Νοσοκομείου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το συγκεκριμένο χώρο και στην τελική απόφαση για την επιλογή του χώρου ανέγερσης του νέου Ογκολογικού θα ληφθεί υπόψιν τόσο η προσβασιμότητα όσο και οι υγειονομικές δομές που βρίσκονται πλησίον του χώρου.

Στην επισήμανση του κ.Τριανταφυλλίδη ότι η Θεσσαλονίκη έχει χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις διαχρονικά και με βάση το γεγονός ότι μετά την Πρωθυπουργική εξαγγελία του Σεπτεμβρίου του 2021 δεν ακολούθησαν πράξεις, όπως η δέσμευση κωδικού και ποσού στον προϋπολογισμό για την προμελέτη και μελέτη του συγκεκριμένου σκοπού, οι Θεσσαλονικείς εκφράζουν για άλλη μια φορά την επιφύλαξή τους κατά πόσον είναι μία επιλογή που την πιστεύει η Κυβέρνηση ή μία ακόμη πομφόλυγα, ένα ακόμη πυροτέχνημα, για λόγους εντυπωσιοθηρίας και ψηφοθηρίας.

Απαντώντας ο κ. Πλεύρης, δεσμεύτηκε ότι το συντομότερο δυνατό θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου μαζί με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και την εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση του έργου.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του παρέμβαση τόνισε ότι θα επανέλθει για το συγκεκριμένο θέμα που είναι μείζονος σημασίας για τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης:

Ακολουθούν οι επιστολές των Δημάρχων και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως:

Μοιραστείτε το!